Se incarca...

Vitamina K | Gama produse si informatii complete

Filtreaza produsele
Vitamin K-2 100mcg, 60tab, Kal

101,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Vitamina K1 100mg, 100 tablete, Solgar

32,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat

   Vitamina K este o vitamină bogata în lipide si joacă un rol esențial în protejarea inimii, în intarirea oaselor, în optimizarea nivelurilor de insulină, ajutand si procesul de coagulare a sângelui. De asemenea este un adjuvant important pentru vitamina D, aproape toată lumea testată fiind deficitară în ambele.
   Exista trei tipuri de vitamina K:
Vitamina K1 sau filochinona se găsește în mod natural în plante, în special in legumele verzi; K1 actioneaza direct asupra ficatului și  ajută la menținerea unei coagulari sanatoase a sângelui.
Vitamina K2, denumită și menachinonă, este produsa de bacterii in tractul gastro-intestinal, precum si in produse de origine animala; K2 actioneaza direct asupra pereților vaselor de sânge, oaselor și țesuturilor, altele decât ficatul.
Vitamina K3 sau menadiona este o formă sintetică a vitaminei K, prezenta in suplimentele alimentare.

  Tipul de vitamina K recomandat pentru suplimente este vitamina K2, care este naturală. Vitamina K2 este produsă în organism sau in alimentele fermentate, fiind o formă superioară a vitaminei K. Creșterea nivelului de vitamina K2  prin consumarea alimentelor fermentate este cel mai de dorit mod de a te trata. Alimentul cu cel mai ridicat nivel de K2 este natto, o formă de boabe de soia fermentate, consumate în Asia. Acestea trebuie consumate cu grăsimi pentru ca organismul să o poată absorbi.
   Cercetările recente au arătat că un nivel adecvat al vitaminei K  este important  în prevenirea bolilor de inimă, osteoporozei, diabetului, multiplelor tipuri de cancer și chiar a bolii Alzheimer.
Dacă aveți anumite probleme de sănătate, trebuie insa sa consultați medicul înainte de a începe administrarea unui supliment de vitamina K.