Se incarca...

Vitamina K | Gama produse si informatii complete

Filtreaza produsele
Mena Q7 Vitamina K2 naturala 30 cps

29,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Vitamina K-2 100mcg, 60 cps, GNC

124,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Vitamin K-2 100mcg, 60tab, Kal

101,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Vitamina K1 100mg, 100 tablete, Solgar

32,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Super Vitamina K2 60 capsule KONIG Nutrition Laboratorium Ltd.

84,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat

   Vitamina K este o vitamină bogata în lipide si joacă un rol esențial în protejarea inimii, în intarirea oaselor, în optimizarea nivelurilor de insulină, ajutand si procesul de coagulare a sângelui. De asemenea este un adjuvant important pentru vitamina D, aproape toată lumea testată fiind deficitară în ambele.
   Exista trei tipuri de vitamina K:
Vitamina K1 sau filochinona se găsește în mod natural în plante, în special in legumele verzi; K1 actioneaza direct asupra ficatului și  ajută la menținerea unei coagulari sanatoase a sângelui.
Vitamina K2, denumită și menachinonă, este produsa de bacterii in tractul gastro-intestinal, precum si in produse de origine animala; K2 actioneaza direct asupra pereților vaselor de sânge, oaselor și țesuturilor, altele decât ficatul.
Vitamina K3 sau menadiona este o formă sintetică a vitaminei K, prezenta in suplimentele alimentare.

  Tipul de vitamina K recomandat pentru suplimente este vitamina K2, care este naturală. Vitamina K2 este produsă în organism sau in alimentele fermentate, fiind o formă superioară a vitaminei K. Creșterea nivelului de vitamina K2  prin consumarea alimentelor fermentate este cel mai de dorit mod de a te trata. Alimentul cu cel mai ridicat nivel de K2 este natto, o formă de boabe de soia fermentate, consumate în Asia. Acestea trebuie consumate cu grăsimi pentru ca organismul să o poată absorbi.
   Cercetările recente au arătat că un nivel adecvat al vitaminei K  este important  în prevenirea bolilor de inimă, osteoporozei, diabetului, multiplelor tipuri de cancer și chiar a bolii Alzheimer.
Dacă aveți anumite probleme de sănătate, trebuie insa sa consultați medicul înainte de a începe administrarea unui supliment de vitamina K.