Se incarca...

Ulei presat la rece

Ulei presat la rece
Scurta comparatie intre uleiul presat la rece si uleiul rafinat (procesat la cald) Te-ai intrebat vreodata care este diferenta intre uleiul presat la rece si cel presat la cald, cel prelucrat industrial? Oare de ce toti nutritionistii si  toate magazinele naturiste iti recomanda consumul de ulei presat la rece? Citeste in continuare si vei afla raspunsul. Despre uleiurile presate la cald In cazul uleiurilor presate la cald si prelucrate chimic sunt distruse componentele benefice ale semintelor. Plus ca in procesul de prelucrare sunt folosite pentru stabilizarea uleiurilor substante chimice  ce au in timp efecte nocive asupra organismului.  Uleiurile produse la cald sunt prelucrate la temperaturi ce depasesc 100 grade C. Odata cu caldura incep sa se formeze si numerosi compusi cu miros neplacut, toxici de multe ori. Avand in vedere toxicitatea obtinuta prin presare la cald devine necesar si procesul de rafinare al uleiului ce are ca scop indepartarea acizilor grasi liberi si de solventii din ulei. Ce ramane? Un ulei insipid, format in mare parte din lichide, galbui deschis si fara prea multe beneficii pentru organism. Si totusi de ce il folosim? Pentru ca poate fi utilizat in bucatarie la tot felul de prajeli si rezista bine la temperaturi ridicate. Cele mai folosite astfel de uleiuri rafinate se fac din: seminte de floarea soarelui, porumb sau susan. Fast-food-urile si restaurantele de calitate medie sau indoielnica nu vor investi in uleiuri de prajit calitative, caci scopul lor nu este sanatatea consumatorului.  La fel si in cazul industriei de procesare a uleiului rafinat, scopul este maximizarea productiei, calitatea finala a produsului lasand de dorit. Care este de fapt procesul de rafinare? 1. semintele nu sunt selectate, ca doar dorim un randament maxim, nu? 2. extractia se face la cald si astfel se mareste productivitatea 3. pentru ca uleiul nu se poate consuma asa, ajungem la rafinare fizica si chimica: intr-o prima faza cu soda caustica pentru a neutraliza acizii grasi polinesaturati. In a doua  faza, uleiul se filtreaza si se trateaza cu acid sulfuric sau cu acid fosforic. Scop? Neutralizare si aspect sclipitor. 4. Dupa ce a fost incalzit de cateva ori pana la temperaturi ce depasesc 150 grade C, uleiul se retuseaza cu abur supra incalzit pentru a se decolora, a indeparta toate mirosurile nedorite si a mari cantitatea finala de ulei obtinuta. 5. Sa nu uitam de conservant pentru o durata de viata cat mai mare la raft: 2 ani. Cei mai buni la urma: despre uleiurile presate la rece Uleiul presat la rece, indiferent de tip sau semintele din care a fost obtinut, este un  ulei nerafinat chimic si este obtinut prin presarea mecanica a semintelor. Sunt recomandate a fi incluse in alimentatia zilnica pentru ca sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, vitamine, minerale si antioxidanti. Fiecare tip de ulei are proprietatile sale nutritive, dar majoritatea sunt placute la gust, au o culoarea si o aroma aparte asemanatoare cu semintele din care a fost extras uleiul.Beneficii Consumandu-le, poti preveni imbatranirea precoce, iti poti scadea nivelul colesterolului rau din sange si a hipertensiunii arteriale, a riscurilor de accidente vasculare. Unele dintre aceste uleiuri pot preveni depresiile, insomniile, alergiile, constipatia sau problemele biliare. Si uleiul presat la rece este oarecum presat la cald - prin procesul de  presare la temperatura camerei, datorita frictiunii semintelor, se poate ajunge la o temperatura de 40 grade C (oricum mult mai mica in comparatie cu dublul temperaturii de la uleiurile presate la cald). Sigur unele fabrici folosesc racire artificiala in timpul acestui proces, tocmai pentru a pastra cat mai multe din proprietatile semintelor. Cateva uleiuri presate la rece si de ce sunt indicate in consum ulei de canepa presat la rece - ofera balanta ideala 3:1 de acizi grasi Omega-6 si Omega-3 ulei de floarea soarelui presat la rece - foarte bogat in vitamina E, protejeaza arterele si inima ulei de masline presat la rece - "aurul lichid" al grecilor este bogat in Omega-9 (acizi grasi mononesaturati) uleiul de susan presat la rece - benefic pentru sanatatea pielii, acest tip de ulei mentine constanta concentratia de calciu din sange ulei de migdale presat la rece - bogat in acid linoleic, uleiul are bune efecte emoliente si de hidratare a pielii uscate. uleiul de dovleac presat la rece  - supranumit aurul verde, acest tip de ulei este eficient in tratarea infectiilor urinare
Citeste mai mult
Scurta comparatie intre uleiul presat la rece si uleiul rafinat (procesat la cald) Te-ai intrebat vreodata care este diferenta intre uleiul presat la rece si cel presat la cald, cel prelucrat industrial? Oare de ce toti nutritionistii si  toate magazinele naturiste iti recomanda consumul de ulei presat la rece? Citeste in continuare si vei afla raspunsul. Despre uleiurile presate la cald In cazul uleiurilor presate la cald si prelucrate chimic sunt distruse componentele benefice ale semintelor. Plus ca in procesul de prelucrare sunt folosite pentru stabilizarea uleiurilor substante chimice  ce au in timp efecte nocive asupra organismului.  Uleiurile produse la cald sunt prelucrate la temperaturi ce depasesc 100 grade C. Odata cu caldura incep sa se formeze si numerosi compusi cu miros neplacut, toxici de multe ori. Avand in vedere toxicitatea obtinuta prin presare la cald devine necesar si procesul de rafinare al uleiului ce are ca scop indepartarea acizilor grasi liberi si de solventii din ulei. Ce ramane? Un ulei insipid, format in mare parte din lichide, galbui deschis si fara prea multe beneficii pentru organism. Si totusi de ce il folosim? Pentru ca poate fi utilizat in bucatarie la tot felul de prajeli si rezista bine la temperaturi ridicate. Cele mai folosite astfel de uleiuri rafinate se fac din: seminte de floarea soarelui, porumb sau susan. Fast-food-urile si restaurantele de calitate medie sau indoielnica nu vor investi in uleiuri de prajit calitative, caci scopul lor nu este sanatatea consumatorului.  La fel si in cazul industriei de procesare a uleiului rafinat, scopul este maximizarea productiei, calitatea finala a produsului lasand de dorit. Care este de fapt procesul de rafinare? 1. semintele nu sunt selectate, ca doar dorim un randament maxim, nu? 2. extractia se face la cald si astfel se mareste productivitatea 3. pentru ca uleiul nu se poate consuma asa, ajungem la rafinare fizica si chimica: intr-o prima faza cu soda caustica pentru a neutraliza acizii grasi polinesaturati. In a doua  faza, uleiul se filtreaza si se trateaza cu acid sulfuric sau cu acid fosforic. Scop? Neutralizare si aspect sclipitor. 4. Dupa ce a fost incalzit de cateva ori pana la temperaturi ce depasesc 150 grade C, uleiul se retuseaza cu abur supra incalzit pentru a se decolora, a indeparta toate mirosurile nedorite si a mari cantitatea finala de ulei obtinuta. 5. Sa nu uitam de conservant pentru o durata de viata cat mai mare la raft: 2 ani. Cei mai buni la urma: despre uleiurile presate la rece Uleiul presat la rece, indiferent de tip sau semintele din care a fost obtinut, este un  ulei nerafinat chimic si este obtinut prin presarea mecanica a semintelor. Sunt recomandate a fi incluse in alimentatia zilnica pentru ca sunt bogate in acizi grasi polinesaturati, vitamine, minerale si antioxidanti. Fiecare tip de ulei are proprietatile sale nutritive, dar majoritatea sunt placute la gust, au o culoarea si o aroma aparte asemanatoare cu semintele din care a fost extras uleiul.Beneficii Consumandu-le, poti preveni imbatranirea precoce, iti poti scadea nivelul colesterolului rau din sange si a hipertensiunii arteriale, a riscurilor de accidente vasculare. Unele dintre aceste uleiuri pot preveni depresiile, insomniile, alergiile, constipatia sau problemele biliare. Si uleiul presat la rece este oarecum presat la cald - prin procesul de  presare la temperatura camerei, datorita frictiunii semintelor, se poate ajunge la o temperatura de 40 grade C (oricum mult mai mica in comparatie cu dublul temperaturii de la uleiurile presate la cald). Sigur unele fabrici folosesc racire artificiala in timpul acestui proces, tocmai pentru a pastra cat mai multe din proprietatile semintelor. Cateva uleiuri presate la rece si de ce sunt indicate in consum ulei de canepa presat la rece - ofera balanta ideala 3:1 de acizi grasi Omega-6 si Omega-3 ulei de floarea soarelui presat la rece - foarte bogat in vitamina E, protejeaza arterele si inima ulei de masline presat la rece - "aurul lichid" al grecilor este bogat in Omega-9 (acizi grasi mononesaturati) uleiul de susan presat la rece - benefic pentru sanatatea pielii, acest tip de ulei mentine constanta concentratia de calciu din sange ulei de migdale presat la rece - bogat in acid linoleic, uleiul are bune efecte emoliente si de hidratare a pielii uscate. uleiul de dovleac presat la rece  - supranumit aurul verde, acest tip de ulei este eficient in tratarea infectiilor urinare

Produse complementare

Filtreaza produsele
Ulei de chimen negru egiptean- presat la rece 10 ml Herbavit

6,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat