Uleiul de avocado - beneficii si utilizari
Uleiul de avocado se obtine din fructele avocado, produse din copacii de avocado, cultivati, cu precadere, in America Centrala si in America de Sud. Uleiul de avocado se numara printre putinele uleiuri comestibile din lume obtinute din pulpa unui fruct, nu din seminte.
Avocado este bogat in grasimi benefice pentru corpul uman si, de asemenea, contine mai multe proteine decat orice alt fruct. Totodata, un avocado are mai mult potasiu decat o banana.
Utilizarile uleiului de avocado
Uleiul de avocado poate fi utilizat atat in bucatarie – la preparea si pregatirea sosurilor, pentru prajit –, cat si in cosmetica. Uleiul de avocado se gaseste in foarte multe creme pentru piele, lotiuni, seruri si masti pentru ten, dar poate fi folosit si in forma bruta, prin aplicare directa pe piele sau pe par. Uleiul de avocado combate imbatranirea pielii si, de asemenea, este excelent pentru ingrjirea pielii sensibile si a pielii uscate.
Beneficiile uleiului de avocado
Printre beneficiile uleiului de avocado pentru organismul uman se numara: diminuarea presiunii sangelului, imbunatatirea digestiei, accelerarea proecesului de vindecare a ranilor si detoxifierea corpului.
Sortimente ulei de avocado