Se incarca...

Seminte de in | Gama produse si informatii

Filtreaza produsele
Seminte Bio de In maro decorticate, 400g, Davert

12,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Seminte de In Bio decorticate, 200g, Bauck Hof

11,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Pulbere de Seminte de In germinat, 200g, Dr Sprout Green Line

57,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Seminte de in, 125g, SanoVita

2,90 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat
Semințe de in sunt o sursă bogată de micronutrienți, fibre dietetice, mangan, vitamina B1, iar acizi grași esențiali acid alfa-linolenic, de asemenea, cunoscut sub numele de ALA sau omega-3.

Semințele provin din in, una dintre cele mai vechi culturi de fibre din lume - cunoscut pentru au fost cultivate în Egiptul antic și China.

Seminte de in este o sursă de grăsimi sănătoase, antioxidanti si fibre; cercetare modernă a gasit dovezi care sa sugereze ca semintele de in pot ajuta, de asemenea reduce riscul de diabet zaharat, cancer, boli de inima.

Regele Carol al secolul 8 credea atât de puternic în beneficiile pentru sanatate ale seminte de in, care a cerut supușilor săi loiali mănânce semințe și adoptat legi pentru a vă asigura de asta.

Această caracteristică MNT Knowledge Center este parte dintr-o colectie de articole cu privire la beneficiile pentru sanatate ale alimentelor populare.

Pentru a profita de cele mai multe beneficii de seminte de in, acestea ar trebui să fie cumpărate în formă la sol sau sol înainte de consum ca seminte intregi pot trece uneori prin tractul digestiv nedigerate.
Avantajele posibile pentru sănătate ale seminte de in

Proprietățile terapeutice și benefice ale seminte de in consum nu sunt încă complet înțeles, și multe creanțe încă nu studii "de inalta calitate" pentru a le spate sus.

Cu toate acestea, în curs de dezvoltare de cercetare sugereaza ca ar putea fi, într-adevăr de in produsele alimentare de mirare mulți oameni pretind a fi.

Posibilele beneficii sanatatii seminte de in includ:
Protecție cancer
Floare in
Floare in floare in.

Consumul de seminte de in ar putea ajuta la protejarea impotriva prostata, colon, san si cancer. Semintele se știe că împiedică creșterea celulelor canceroase, deoarece acizii acestuia grași omega-3 perturba celulelor maligne din agata pe alte celule ale corpului. În plus, de lignani din seminte de in au proprietăți antiangiogenice - ei se opresc de la formarea tumorilor noi vase de sange.

Un studiu american prezentat la reuniunea anuala a 43-a American Society of Clinical Oncology (ASCO) a relevat faptul ca semintele de in consum poate opri tumori cancerului de prostata de la crestere. Dr. Wendy Demark-Wahnefried, investigator principal al studiului a declarat ca echipa a fost "incantat ca acest studiu a aratat ca semintele de in este in siguranta si asociate cu un efect protector asupra cancerului de prostata."
Reducerea nivelului de colesterol

Cercetatorii de la Universitatea de Stat Iowa Nutritie e și Wellness Center cercetare a constatat că nivelul de colesterol redus in randul barbatilor care sunt incluse seminte de in in dieta lor. Suzanne Hendrich, autorul principal al studiului, a declarat ca pentru "oamenii care nu pot lua ceva de genul Lipitor, acest lucru ar putea, cel puțin să vă dau o parte din reducerea nivelului de colesterol beneficiu."
Prevenirea bufeuri

Un studiu publicat in Jurnalul al Societatii pentru Integrative Oncologie sugerează că un aport alimentar de seminte de in se poate reduce riscul de bufeurile in randul femeilor aflate la menopauza. "Nu numai seminte de in par pentru a atenua bufeurile, dar se pare a avea beneficii de sanatate si psihologice generale, precum", a concluzionat dr Pruthi.
Imbunatatirea de zahăr din sânge

Există dovezi puternice care sugerează că consumul de seminte de in fiecare zi îmbunătățește controlul glicemic la barbati obezi si femei cu pre-diabetes4, conform unui studiu publicat in Nutritie Cercetare.
Protejarea împotriva radiațiilor

O dieta de seminte de in pot proteja tesutul pielii de a fi deteriorate de radiatii, a relevat cercetatorii de la Scoala Perelman de Medicina de la Universitatea din Pennsylvania. Investigatorii ajuns la concluzia ca lor "studiu demonstreaza ca seminte de in dieta, deja cunoscut pentru antioxidant puternic si proprietati anti-inflamatorii, funcționează atât ca un mitigator și protector împotriva radiațlor
rofilul nutrițional pentru seminte de in

Există două tipuri principale de seminte de in: seminte de in auriu si seminte de in maro. Profilurile lor nutriționale sunt foarte asemănătoare și ambele conțin același număr de acizi grasi omega-3 cu lant scurt.

Asociatia Nutritie American a subliniat importanța acestei "alimente neglijat", care să ateste că seminte de in nu este doar "o sursa excelenta de doi acizi grași, care sunt esențiale pentru sănătatea umană - acid linoleic și acid alfa-linolenic," dar, de asemenea, "un excelent sursa de fibre si o buna sursa de minerale si vitamine. "1

Seminte de in este foarte scăzut în colesterol și sodiu.

Valoarea nutritivă a seminte de in per 20 g (2 linguri)
Energie - 54,7 kcal (DV = 3%) Carbohidrati - 3,0 g (DV = 1%)
Zaharuri - 0,2 g fibre alimentare - 2,8 g (DV = 11%)
Fat - 4,3 g (DV = 7%) grasimi saturate - 0,4 g (DV = 2%)
Grasimi mononesaturate - 0,8 g grasimi polinesaturate - 2,9 g
Proteine ​​- 1.9 g (DV = 4%) Tiamina (vit B1) - 0,2mg (DV = 11%)
Riboflavină 0.0mg Niacin (vit B3.) - 0,3 mg (DV = 2%)
Acidul pantotenic (B5) - 0,1 mg (DV = 1%) Vitamina B6 - 0.0 mg
Folat - 8.9 mcg (DV = 2%) Vitamina C - 0.1 mg (DV = 0%)
Calciu - 26.1mg (DV = 3%) fier - 0,6 mg (DV = 3%)
Magneziu - 40.2 mg (DV = 10%) Fosfor - 65.8mg (DV = 7%)
Potasiu - 83.3 mg (DV = 2%) Zinc - 0,4 mg (DV = 3%)

Sursa: Baza de date USDA nutrienților
Seminte de in sunt bogate in:

Lignani

Lignani sunt una dintre cele mai importante clase de fitoestrogeni. Acestea sunt compuși chimici cu calitati antioxidante, capabili sa capteze radicalilor liberi din organism, cum ar fi estrogen. Semintele este considerat a fi unul dintre cele mai bune surse de lignani (0.3 g per 100g). Un studiu, publicat in revista Opinii critice în Stiinte clinice de laborator, a concluzionat că "dietele-Lignanii bogat pot fi benefice, mai ales daca este consumat pentru viață." 2
Seminte de in
Seminte (numite semințe de in) sunt o sursă bogată de micronutrienți, fibre dietetice, mangan, vitamina B1, iar acizi grași esențiali acid alfa-linolenic, de asemenea, cunoscut sub numele de ALA sau omega-3.

Fibră

Seminte de in este bogat în fibre solubile atât (se dizolvă în apă) și fibre insolubile (nu se dizolvă în apă). Potrivit Mayo Clinic3, "fibre solubile se dizolvă cu apă și creează o substanță gel-ca care ajută la scăderea colesterolului din sânge și nivelurile de glucoza." Întrucât fibre insolubile "absoarbe apa, care adaugă vrac pentru a tractului digestiv și ajută să se deplaseze lucrurile prin repede."

Omega-3 acizi grași

Acestea sunt considerate a fi "grăsimi bune", care sunt benefice pentru inima. Acești acizi esențiali se pot obține numai prin consumul de alimente potrivite; organismul uman nu este capabil sa le produca. <
Reacții adverse potențiale ale consumului de seminte de in

Chiar dacă cercetarea privind siguranța de a lua de in timpul sarcinii este limitată, femeile gravide ar trebui să rămână în siguranță și pentru a evita consumatoare de seminte de in, din cauza proprietăților sale de estrogen cum ar fi care medicii cred ar putea afecta rezultatul sarcinii.

În plus, persoanele care suferă de o obstrucție intestinală ar trebui să evite seminte de in prea (din cauza nivelului ridicat de fibre), în conformitate cu Universitatea din Maryland Medical Center.5

Efectele secundare asociate cu consumul de seminte de in sunt:

    Meteorism
    Dureri de stomac
    Greaţă
    Constipaţie
    Diaree
    Balonare.