Se incarca...
Vitamina E natural 400 UI - 100 capsule gelatinoase Vitaking Vitamina E natural 400 UI - 100 capsule gelatinoase Vitaking

Vitamina E natural 400 UI - 100 capsule gelatinoase Vitaking

Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
Va multumim.

Descriere produs

Vitamina E este un antioxidant puternic care protejează celulele organismului de actiunea radicalilor liberi de oxigen. Conţine 400 UI d-alfa tocoferol (vitamina E 100% naturală).

Din componenta vitaminei E fac parte 8 tocoferoii, toti avand aceleasi actiuni fiziologice, mai activ si mai eficace fiind insa alfa-tocoferolul, in functie de care, de altfel, se si stabileste necesarul in vitamina E si, in mod normal, si continutul diferitelor alimente in aceasta valoroasa trofina.

Este un puternic antioxidant şi are un rol deosebit de important în metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, precum și în echilibrul hidro-electrolitic. Accelerând regenerarea celulelor, contribuie la recuperarea organismului în convalescență, întinerește pielea și părul. Vitamina E protejează vitamina A și acizii grași nesaturați de oxidare, prevenind astfel ateroscleroza. Are o influență benefică asupra sistemului nervos. Intervine favorabil în reproducere, în asigurarea funcționării normale a glandelor sexuale și a celor endocrine, înlesnește depozitarea glicogenului în ficat și în mușchi, inclusiv în mușchiul cardiac. Este un bun vasodilatator și diuretic, producând scăderea tensiunii arteriale.

Țesuturile rețin timp mai indelungat Vitamina E extrasă din surse naturale spre deosebire de Vitamina E obținută pe cale sintetică. Această vitamină este un antioxidant foarte eficace, întrucât realizează o protecție foarte bună împotriva radicalilor liberi. O singură moleculă de Vitamina E reușește să protejeze 200 de molecule nesaturate de acizi grasi împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Specialiștii cardiologi au constatat că administrând Vitamina E în timpul sau după infarctul de miocard se menajează mușchii inimii. Accelerează și vindecarea bolnavilor ce au suferit intervenții chirurgicale pe arterele coronare.

Consumul sistematic de Vitamina E întărește sistemul imunitar al persoanelor de vârstă înaintată, scăzând astfel riscul diverselor infecții. De asemenea, ameliorează afecțiunile pulmonare, crizele bolnavilor de Parkinson (relaxând musculatura) și previne avorturile spontane.

Vitamina E este solubilă în grăsimi și în alcool, dar insolubilă în apă. Ea rezistă la caldura până la cca 250 C și e sensibilă la lumină și la oxigen. Temperaturile foarte ridicate, ca și cele foarte coborâte reduc cu până la două treimi cantitatea de tocoferol conținută în vegetale și în uleiuri. Tocoferolul este distrus prin pasteurizarea și prin uscarea laptelui (lapte praf), prin contactul alimentelor cu bicarbonat de sodiu și prin păstrarea acestora timp mai îndelungat. Astfel, carnea păstrată la frigider pierde, în câteva zile, toată cantitatea de vitamina E de care dispunea inițial.

În făina albă, conținutul în această vitamină e cu cca 80% mai scăzut decât în făina integrală. Pierderi importante de vitamina E au loc în cazul rafinării diferitelor produse alimentare. Tocmai din acest motiv, se recomandă ca uleiurile vegetale sa fie obținute prin presare la rece, și nu prin rafinare, operație care se face la temperaturi ridicate.

Vitamina E natural
Supliment alimentar Notificare: MSP 2260/2013
Ingredient activ Cantitate DZR
Vitamina E (d-alfa tocoferol) 266,7mg - 400UI 1333%
Alte ingrediente: gelatină, apă, glicerină.
Doza zilnică recomandată: o capsulă. Suplimentele alimentare nu trebuie sa înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumina excesivă. Nu depăşiţi doza zilnică recomandată! Nu lăsaţi la îndemâna copiilor!
Producător: Vitaking Kft Ungaria, Veszprem, Allvany utca 10.
Conţinut: 100 capsule   ●  80g

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review