Cel mai vandut
Faina integrala de ovaz 500g Solaris
5,90 lei
Info stoc: Stoc Epuizat-
- Anunta-ma cand scade pretul
- Calculeaza costul de livrare
- Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
- Pretul include TVA 9.00%
- Cod produs 841
- Brand Solaris
Comanda telefonica: 0758 334 334 sau pe email la office@bioportal.ro
Descriere produs
Conţinut: vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), aminoacizi, carbohidraţi, acizi
graşi, purine, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier,
cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod,
bor, seleniu, silicon).
Acţiuni: analeptic, antiastmatic, aperitiv, calmant, cicatrizant, depurativ, diuretic, energizant, hipoglicemiant, laxativ
tonic al sistemului nervos şi uterului, previne cancerul de colon, hemoroizii, diverticulii intestinali, hrăneşt celulele creierului şi creşte activitatea vizuală, scade colesterolul (fracţiunea LDL, dăunătoare).
Indicaţii:
Astenie, rahitism, demineralizare, prurit, psoriazis, ulcer varicos,
insuficienţă tiroidiană, afecţiuni ale splinei, anemie, regenerarea
sângelui, cancer, gută, afecţiuni digestive, renale, pulmonare,
hepatice, litiază biliară, angiocolită, colecistită, lumbago, reumatism,
afecţiuni oculare, laringită, uremie, lăuzie, convalescenţă, creştere.
Mod de preparare: ca adaos în supe, ciorbe, mâncăruri, sosuri, creme, salate. Asigură echilibru, sănătate, longevitate.
RETETE:
1) PÂINE DE OVĂZ - 400g făină de ovăz, sare, drojdie, 250ml apă
caldă, o lingură cu ulei, o lingură cu seminţe de in sau susan. Se
amestecă făina, sarea, uleiul şi drojdia dizolvată în puţină apă. Se
frământă, se acoperă şi se lasă o oră, până îşi dublează volumul apoi se
frământă iar, adăugând şi seminţele, după care se aşează în tavă. Se
mai lasă 30 de minute să crească în tavă. Se dă la cuptor, la foc tare
în primele 10 minute şi la foc mic încă 30 de minute.
2) CHIFTELE DE OVĂZ - Se prepară o pastă din făină de ovăz, apă, sare,
două linguri cu făină intergrală de grâu, două linguri cu ulei,
pătrunjel verde, puţin usturoi. Se frământă foarte bine aluatul şi se
modelează chiftelele, care se pot consuma fie crude, pe foi de salată
verde, fie prăjite în ulei.
3) DESERT - O cană cu făină de ovăz se lasă la înmuiat timp de 2-3 ore,
într-o cantitate de apă de două ori mai mare. Se adaugă un măr ras, suc
de lămâie, stafide, miere. Ca dejun este foarte revitalizant.
CHIFTELE DE OVAZ:
Ingrediente: faina de ovaz, faina de grau (cantitati egale), ulei, sare, apa
Mod de preparare:
Preparati o pasta din faina de ovaz si de grau complet, apa si sare.
Incingeti uleiul si puneti la prajit cate o lingura din amestec.
Rating 0.00 din 5