Ulei masline extra virgin Bio 500ml, Longevita
33,90 lei
Info stoc: Stoc Epuizat-
- Anunta-ma cand scade pretul
- Calculeaza costul de livrare
- Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
- Pretul include TVA 9.00%
- Cod produs 12827
- Brand Longevita
Comanda telefonica: 0758 334 334 sau pe email la office@bioportal.ro
Descriere produs
Koroneiki este unul dintre cele mai vechi soiuri de masline, originar din insula Creta. Maslinele sunt culese manual, presate la rece, uleiul de masline fiind obtinut dintr-o singura recolta. Uleiul de masline are un gust deosebit de bogat si un continut ridicat de polifenoli si antioxidanti.
Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline;
din acest motiv acesta este componentul principal in dieta
mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza
gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor.
Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat
neprocesat - proaspat presat din masline.
Beneficiile medicale ale uleiului de masline se
datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si
continutului ridicat de antioxidanti. Potrivit studiilor realizate pana
in prezent, uleiul de masline previne aparitia bolilor de inima prin
scaderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rau") in timp ce
creste nivelul de colesterol HDL (colesterolul "bun"). Niciun alt ulei
natural nu contine o cantitate atat de mare de acid monosaturat precum
uleiul de masline!
Uleiul de masline este foarte bine tolerat de catre stomac; potrivit studiilor, acesta previne aparitia ulcerului gastroduodenal si gastrita,
si, totodata, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici
intr-un mod mai natural si mai eficient decat medicamentele prescrise.
Prin urmare, acest ulei scade incidenta aparitiei calculilor biliari.
Uleiul de masline extra virgin - provine de la prima
presare a maslinelor si este considerat uleiul de masline de cea mai
buna calitate, cu o aroma perfecta si o aciditate echilibrata. Acest tip
de ulei este mai putin procesat decat uleiul de masline virgin si este
foarte aromat.
Uleiul de masline contine cel putin 4 tipuri de antioxidanti,
care contribuie la neutralizarea actiunii radicalilor liberi care
determina imbatranirea pielii si cancerul de piele. De asemenea,
potrivit studiilor, persoanele care consuma in mod regulat ulei de
masline extra-virgin prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer de
piele dupa expunerea la radiatiile ultraviolete.
Ateroscleroza, caracterizata prin rigiditatea arterelor, apare atunci
cand particule de colesterol LDL se fixeaza in peretii arterelor. In
timp, aceste particule se dezvolta si formeaza placi, care ingusteaza
vasele sangvine, crescand activitatea inimii in incercarea de a trimite
sange oxigenat in intregul organism. Suprasolicitarea inimii poate cauza
infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Uleiul de masline este o sursa bogata de grasimi mononesaturate si antioxidanti,
precum: clofila, carotenoizi si vitamina E. Oamenii de stiinta au
identificat in uleiul de masline un compus numit oleuropein, care
previne oxidarea colesterolului LDL; astfel, inlocuirea grasimilor din
dieta cu uleiul de masline previne hipertensiunea arteriala si reduce riscul unui atac de cord.
Uleiul de masline ofera pielii o stralucire naturala.
Acesta este adaugat in majoritatea produselor cosmetice; astfel, uleiul
de masline este folosit ca exfoliant, produs de curatare sau crema
hidratanta. Totodata, acesta poate fi aplicat pe par pentru stalucire,
volum, pentru prevenirea matretii si caderea parului.
Se recomanda aplicarea uleiului de masline pe scalp pentru hidratarea acestuia si tonifierea firului de par.
De secole, oamenii folosesc uleiul de masline ca produs pentru
ingrijirea corporala. Datorita continutului ridicat de acid linoleic, un
compus care nu este produs de organism, uleiul de masline este un
foarte bun hidratant.
Rating 0.00 din 5