Ulei de rapita Bio virgin, 500ml, Rapunzel
21,90 lei
Info stoc: Stoc Epuizat-
- Anunta-ma cand scade pretul
- Calculeaza costul de livrare
- Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
- Pretul include TVA 9.00%
- Cod produs 7894
- Brand Rapunzel
Comanda telefonica: 0758 334 334 sau pe email la office@bioportal.ro
Descriere produs
EA3.A2B
Ulei de rapita Bio virgin, 500ml, Rapunzel
Ingrediente: ulei din seminte de rapită, presate la rece, nerafinat.
Ingredientele provin 100% din agricultură ecologică.
Descriere: un
conţinut ridicat de acizi simpli nesaturaţi împreună cu un amestec
echilibrat de acizi linol nesaturaţi compun un ulei valoros pentru
organism. Uleiul de rapiţă curat RAPUNZEL este relativ rezistent la
căldură, dar temperaturile ridicate la prăjit şi rotisat trebuiesc
evitate.
Întrebuinţare: ulei alimentar multilateral pentru salate, pentru gătit de legume şi alte mâncăruri.
Origine și fabricare:
Rapița(Bassica
napus) aparține familiei cruciferelor la fel ca și varza. Încă de acum
4000 de ani rapița este cultiva ca o legumă in estul Asiei. În secolele
trecute rapița nu era folosit ca un aliment ci ca și combustibil. De
când se cultivă soiurile de rapiță fară acid erucic în componență,
uleiul de rapița pentru gătit a devenit tot mai îndrăgit. Astăzi rapița
este una dintre cele mai importante plante folosite pentru ulei din
centrul si estul Europei. Datorită distanțelor reduse, sâmburii de
rapiță sunt aduși spre prelucrare imediat după recoltare. Odată ajunși
în fabrici aceștia sunt spălați cu grijă și apoi presați gentil la rece,
fară acțiunea unei surse externe de căldură.
Important:
Uleiul
de rapiță are o componență de acizi grași asemănătoare cu cea a
uleiului de măsline. Uleiul de rapiță are insă un conținut mai înalt de
acizi grași simpli nesaturați, care impreună cu amestecul echilibrat de
acizi grași multiplu nesaturați precum acidul linolic și acidul
linoleic, fac din acest ulei unul prețios pentru organism. Uleiul de
rapiță Rapunzel este datorită gustului său fin și al ansamblului de
acizi grași un ideal “Allround- ulei de gătit”. Chiar dacă este un ulei
relativ rezistent la căldură, ar trebui evitate temperaturile ridicate
atât la coacere cât și la prajire.
Tipps:
- Pesto de arpagic;
- Sosuri cu verdețuri
Rating 0.00 din 5