Faina Bio fara gluten Teff, 400g, Bauck Hof
Ingrediente: Faina integrala de cereale*
* ingrediente din agricultura ecologica
Indicatii: Ideala pentru paine sau produse de cofetarie.
Beneficii: Nu contine gluten.
Fara arome, coloranti sintetici, pur vegetal.
Vegan, vegetarian.
Cu proprietati excelente de coacere.
Certificare Bio: DE-ÖKO-007
Sugestii de retete:
Paine taraneasca cu cartofi, fara gluten, fara framantare
Ingrediente:
- 500 g faina Bio fara gluten Teff
- 10 g drojdie uscata fara gluten
- 2 cartofi potriviti
- 1 ou
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- o lingura si jumatate ulei
Preparare:
Incepeti
prin a curata cartofii de coaja si a-i pune la fiert. Cand sunt gata,
scurgeti-i si pasati-i cu furculita. Aspectul poate sa fie si mai
grosier, nu este nici o problema daca nu sunt fini ca la piure. Dati
deoparte si lasati sa se raceasca usor.
Intr-un castron puneti faina peste care adaugati drojdia uscata si sarea si amestecati.
Faceti
o adancitura in mijloc, spargeti oul, adaugati apa calduta, uleiul si
cartofii pasati si amestecati cu lingura pana ce compozitia devine
omogena. Nu este necesar sa framantati, nici sa exagerati cu
amestecatul, doar atat ca sa aiba un aspect omogen aluatul.
Luati
un castron si asezati un servet in el. Presarati generos cu faina (sau
amidon) servetul si asezati aluatul inauntru. Presarati si deasupra cu
putina faina si acoperiti cu marginile servetului.
Dati la crescut cam 40 minute la loc loc cald si ferit de curenti de aer.
and
aluatul s-a dospit rasturnati-l cu grija in tava, direct din castron,
cu ajutorul servetului. Nu il mai framantati, nu il mai puneti pe masa,
doar direct in tava.
Faceti cateva crestaturi cu un cutit bine ascutit, daca doriti. Nu este obligatoriu.
Coaceti
cam 40 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C, apoi inca 10
minute la 220 grade C. Cand este rumena si coapta, lasati sa se raceasca
complet inainte sa o taiati.