Se incarca...
Samburi de caise BIO 125g Nutrisslim Samburi de caise BIO 125g Nutrisslim

Samburi de caise BIO 125g Nutrisslim

26,90 lei

Info stoc: Stoc 0 temporar
Alerta stoc
Adauga in wishlist
  • 0 review-uri
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare
  • Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
  • Pretul include TVA 9.00%
  • Cod produs 18245
  • Brand Nutrisslim

Comanda telefonica: 0374 476 677 sau pe email la office@bioportal.ro

Descriere produs

Ingrediente: Samburi de caise organice (Bitter)

VALORI NUTRITIONALE: per 100g Val. Energ.: 2587,71 kJ/624,19 kcal; Proteine: 25,51 g; Carbohidrati absorbabili: 13,70 g; Monozaharide si dizaharide: 0,27 g; Zaharoza: 0,27 g; Amidon: 13,42 g; Grasimi: 51,70 g; Grasimi saturate: 4,40 g; Grasimi mono-nesaturate: 29,58 g; Grasimi polinesaturate: 15,48 g; Fibre: 0,82 g; Minerale: 2,14 g; Sodiu: 4,08 (mg); Calciu: 26,54 (mg); Potasiu: 611,36 (mg); Fosfor: 518,48 (mg); Fier: 9,39 (mg); Magneziu: 238,83 (mg); Zinc: 4,33 (mg); Vitamina C: 5,10 (mg).

A se consuma de preferinta pana la sfarsitul perioadei de valabilitate inscrisa pe ambalaj. A se pastra in loc racoros si uscat.

Mod de utilizare: Pot fi consumati cruzi sau macinati sub formă de pudră ce se poate presara peste mancaruri, supe, legume, suc de fructe sau cereale.Pot fi de asemenea macinati şi prajiti, iar uleiul folosit pentru apoi la gatit, ca dressing la satate, ars ca şi combustibil sau folosit ca si lotiune faciala. Agentia Food Standards (FSA) recomanda consumul a maximum 2 samburi de caisa pe zi (eventual unul dimineata si unul seara).

Origine: Turcia. Fabricat in Slovenia.

Informatii suplimentare:
Reprezinta una din cele mai bune surse de vitamina B17.
• Sursa de vitamina B17- amigdalin
• 100% certificat organic
• Fara gluten
• Fara produse modificate genetic
• Vegan
• Crud

Ce se poate spune despre acest produs?
Samburele de caisa (Prunus armeniaca) este partea moale ce ramane dupa indepartarea cojii tari din miezul fructului. Se spune despre el ca reprezinta o sursa foarte buna de fier, potasiu si fosfor, precum si una din cele mai bune surse de vitamina B17. Aceasta ataca celulele canceroase si astfel impiedica raspandirea lor in organism. Cunoscut, de asemenea, si sub denumirea de "migdala caisei " sau "migdala amara", samburele de caisa este originar din Armenia si din regiunea de nord a Chinei, regiunea Himalaya si parti din Asia.

Cum se foloseste?
Samburii amari de caisa pot fi mancati cruzi sau macinati sub forma de pudra, care se presara in sosuri, in supe, peste legume, in sucuri de fructe sau peste cereale. Ei pot fi si prajiti si apoi macinati, uleiul folosit la prajire putand apoi fi utilizat ca dressing la salate, pentru gatit, pentru ars ca si combustibil, pentru lotiune faciala. Food Standards Agency (FSA) recomanda consumul a maximum 2 samburi de caisa pe zi (unul dimineata si unul seara).

Efecte benefice asupra sanatatii
-Unele studii arata ca un consum de samburi amari de caisa zilnic, de-a lungul intregii vietii, poate sa previna cancerul si sa distruga celulele canceroase existente. Vitamina B17 este un compus unic despre care se crede ca ar influenta sistemul imunitar sa lupte contra tumorilor maligne. O forma a sa netoxica cunoscuta este numita laetrile si reprezinta un tratament controversat utilizat in unele clinici specializate in boli canceroase din lume.

-Laetrile a devenit faimos datorita actorului Steve McQueen, in momentul in care a fost inclus in tratamentul sau pentru mezoteliom in Mexic in 1980. McQueen l-a prezentat cu deosebit entuziasm dar curand dupa aceea a murit. Tratamentul acesta nu este reglementat pentru uz in SUA.
-Un studiu preliminar al Universitatii Kyung Hee din Seoul, Coreea, din 2002 arata ca amigdalin-ul poate declansa distrugerea programata a celulelor cancerului uman de prostata. Un alt studiu arata ca amigdalin-ul reduce durerea la soareci.

-Populatia Hunza este considerata ca o dovada vie a beneficiilor asupra sanatatii aduse de consumul de samburi de caisa. Traind intr-o regiune indepartata din Himalaya Pakistanului de vest, populatia se ocupa in mod traditional de cultivarea caisului si se banuieste ca astfel consuma de 200 de ori mai multa vitamina B17 decat obisnueste sa o faca populatia din vestul Europei ( circa 30-50 samburi pe zi). Hunza sunt renumiti ca avand cel mai scazut nivel de imbolnaviri de cancer si cea mai mare rata a longevitatii.

De ce sa consumam samburi de caise?
Amigdalin-ul (vitamina B17) este continut de sute de alimente, dar unele din cele ce erau bogate in mod special in amigdalin au disparut in mare parte din dieta europenilor vestici. Comunitatile din lume ce inca consuma in mod traditional aceasta dieta cu alimente continand amigdalin au scapat in foarte mare masura de bolile canceroase.

In afara de samburii de caisa, exemple de alte alimente continand amigdalin sunt migdalele amare ( amigdalin-ul avand un gust amar indica ca nu este prezent in migdalele dulci; la fel, si samburii de caisa care nu sunt amari inseamna ca nu contin amigdalin). Alte alimente continand amigdalin sunt samburii de mere, samburii de struguri, mei-ul, varietati de fasole lata, majoritatea fructelor de padure, manioc-ul si multe alte seminte, boabe si cereale, dar in nici un caz cele cu o rata inalta de hibridizare (samburii de portocala africana contin ceva amigdalin, dar cele americane nu contin, graul are un continut scazut de amigdalin).

Exista nenumarate modalitati in care puteti lupta contra cancerului. Una ar fi sa va intariti sistemul imunitar astfel incat sa devina puternic. Alta ar fi sa va suplimentati dieta cu antioxidanti care lupta contra carcinogenilor din organism. Cu toate acestea amigdalin-ul pare sa fie unica cale directa de atac contra celulelor canceroase.

Amigdalin-ul a fost extras pentru prima oara si denumit astfel acum peste 100 de ani si, tot de atunci, a fost listat in dictionarele farmacologice ca fiind netoxic. Cu toate acestea el are totusi o otrava inchisa in el – deoarece unul din compusii sai este cianura. Dar, in combinatie cu ceilalti compusi ai amigdalin-ului, ea este inerta din punct de vedere chimic si inofensiva pentru tesuturile vii normale. Identic este si cazul banalei sari de bucatarie (in fapt clorura de sodiu) care, nu numai ca este sigura pentru consum uman, ci chiar necesara corpului. Si ea contine o otrava ascunsa – clorul. Desigur ca si in cazul sarii, daca mancati prea multa va veti imbolnavi.Tot asa, principiul cantitatii corecte de consum se aplica si in alte cazuri, inclusiv in cel al samburilor de caisa. Trebuie insa mentionat faptul ca amigdalin-ul este mai putin toxic pentru organism atat decat sarea cat si decat zaharul.

Ni se tot spune ca organismul nostru creeaza celule canceroase tot timpul. In mod normal sistemul nostru imunitar lupta cu ele. Totusi, in perioadele de stres sau in partile vulnerabile ale corpului, sau la o expunere extrema la carcinogeni, multiplicarea celulelor canceroase poate deveni o problema dificil de gestionat de catre sistemul imunitar. Amigdalin-ul vine tocmai in sprijinul sistemului imunitar si ataca direct celulele canceroase. Acestea contin o enzima care declanseaza otrava din amigdalin si in acest fel distruge celulele canceroase, enzima pe care in mod normal celulele sanatoase ale corpului nu o contin. In fapt, celulele sanatoase au o enzima cu totul diferita care actioneaza diferit asupra amigdalin-ului si elibereaza atat nutrientii pe care acesta ii contine cat si un agent de neutralizare a oricarui tip de otrava ce ar veni in contact cu ele. In studiile de la Imperial College London s-a experimentat folosirea cianurii pentru distrugerea celulelor canceroase si s-a stabilit ca orice urma de otrava care ar scapa in circuitul sanguin ar fi repede neutralizata de ficat. ( verificati si rapoartele pe aceasta tema prezentate in ziarele nationale englezesti din 7 sptembrie 2000).

Amigdalin-ul, la care se face adesea referire ca vitamina B17, se gaseste fructele si plantele bogate in nitriloside. In forma sa pura, de extras concentrat, el este cunoscut sub denumirea de laetrile. Laetrile este folosit ca forma principala de tratament, in combinatie cu alte terapii netoxice si completat cu o buna nutritie, in unele clinici ce trateaza persoanele ce sufera de cancer.

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Alune de padure Bio crude, 200gr, Rapunzel

26,90 lei

Adauga in cos
Visine Bio fara samburi, 100g, Rapunzel

21,90 lei

Adauga in cos
Stafide rosinen 250g Rapunzel

13,90 lei

Adauga in cos
Nuca de cocos rasa 250g Rapunzel

16,90 lei

Adauga in cos
Goji berry raw organic bio100 gr Dragon Superfoods

20,90 lei

Adauga in cos
Amestec studentesc cu stafide Bio 500g Rapunzel

52,90 lei

Adauga in cos
Seminte de in ECO zdrobite ecologice, 200g, Dennree

-20%

5,52 lei

6,90 lei (-1,38 lei)

Adauga in cos
Semintele patisierului BIO 250g Primeal

18,90 lei

Adauga in cos
Seminte de dovleac BIO 500g Primeal

39,90 lei

Adauga in cos