Se incarca...
Cardamon macinat 40g Longevita Cardamon macinat 40g Longevita

Cardamon macinat 40g Longevita

19,90 lei

Info stoc: Stoc 0 temporar
Alerta stoc
Adauga in wishlist
  • 0 review-uri
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare
  • Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
  • Pretul include TVA 9.00%
  • Cod produs 6185
  • Brand Longevita

Comanda telefonica: 0374 476 677 sau pe email la office@bioportal.ro

Descriere produs

Cardamomul este considerat al treilea condiment ca pret, dupa sofran si vanilie, fapt ce reflecta reputatia sa de cel mai placut mirositor condiment. Cu toate numeroasele sale utilizari in bucatariile nationale din India, Sri Lanka si Iran, peste 60% din productia mondiala merge catre tarile arabe (din Asia de sud-est si Africa de nord) unde este folosita la prepararea cafelei.

Cafeaua aromata cu cardamom este un simbol al ospitalitatii arabe; ea poate fi preparata simplu prin adaugarea in cafea macinata de seminte de cardamom proaspat macinate, sau prin inmuierea catorva pastai de cardamom in cafeaua lichida.

Totusi, nu tot cardamomul este consumat de arabi in cafea; o parte este utilizat in bucatarie. Amestecurile arabe de condimente baharat, ras el hanout, berebere si zhoug contin cardamom.Cardamomul este adesea utilizat pentru mancarurile orientale cu orez si carne, cum ar fi kabsah sau machboos.

Pentru a prepara aceste mancaruri, carnea (mai rar legumele) se gateste intr-un sos gros si aromat; peste aceasta se adauga orezul crud si se gateste la foc mic pana absoarbe tot sosul si toate aromele.

Mancarea indiana biriyani este preparata din straturi de orez gatit si tocana aromata de carne si legume; peste acestea se adauga fructe uscate (stafide, seminte de rodie, kigdale, alune) si chiar sofran, vasul este inchis ermetic si pus pe foc, astfel ca diferitele arome sa se amestece.

In Europa, cardamomul este aproape necunoscut, dar apare in unele retete. Doar in tarile scandinave popularitatea sa este mai mare fiind utilizat la prepararea prajiturilor, produselor de patiserie si carnatilor.

In bucataria moghul (in India de nord), cardamomul este utilizat din abundenta; in mod obisnuit, pastaile de cardamom se frig impreuna cu ceapa, dafin indian si alte condimente dulci care sa-i intensifice aroma.

In Sri Lanka, pastaile se adauga in mancarurile iuti de pui si curry, impreuna cu scortisoara.

De multe ori, pudra de curry contine mici cantitati de cardamom, ca si amestecurile de condimente indiene masala (garam masala, chicken masala, meat masala), mai ales in Kasmir, unde influenta moghul asupra bucatariei este uriasa.

Ceaiul condimentat (chai masala) este in India un produs de lux pe care nu ti-l poti permite zilnic: ceaiul este aromat cu cardamom, scortisoara, cuisoare si piper negru.

Acest ceai se prepara punand la fiert, impreuna, apa, lapte, zahar, frunze de ceai si condimente timp de cateva minute. Dupa aceea se strecoara si este gata de baut.

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Amestec Garam Masala Bio 35g Sonnentor

13,90 lei

Adauga in cos
Cuisoare BIO 35g Sonnentor

10,90 lei

Adauga in cos
Macis macinat Bio 30g Lebensbaum

22,90 lei

Adauga in cos
Tarhon Demeter Bio 15g Lebensbaum

10,90 lei

Adauga in cos
Tarhon BIO 20g Sonnentor

10,90 lei

Adauga in cos
Concentrat supa miso BIO 80g Primeal

20,90 lei

Adauga in cos
Boia de ardei iute Bio 50g, Lebensbaum

12,90 lei

Adauga in cos
Pudra de Bourbon vanilie macinata Bio 15g Rapunzel

Cel mai vandut

Chimen seminte Bio 40g Lebensbaum

10,90 lei

Adauga in cos