Se incarca...
Cardamon macinat 40g Longevita Cardamon macinat 40g Longevita

Cardamon macinat 40g Longevita

Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
Va multumim.

Descriere produs

Cardamomul este considerat al treilea condiment ca pret, dupa sofran si vanilie, fapt ce reflecta reputatia sa de cel mai placut mirositor condiment. Cu toate numeroasele sale utilizari in bucatariile nationale din India, Sri Lanka si Iran, peste 60% din productia mondiala merge catre tarile arabe (din Asia de sud-est si Africa de nord) unde este folosita la prepararea cafelei.

Cafeaua aromata cu cardamom este un simbol al ospitalitatii arabe; ea poate fi preparata simplu prin adaugarea in cafea macinata de seminte de cardamom proaspat macinate, sau prin inmuierea catorva pastai de cardamom in cafeaua lichida.

Totusi, nu tot cardamomul este consumat de arabi in cafea; o parte este utilizat in bucatarie. Amestecurile arabe de condimente baharat, ras el hanout, berebere si zhoug contin cardamom.Cardamomul este adesea utilizat pentru mancarurile orientale cu orez si carne, cum ar fi kabsah sau machboos.

Pentru a prepara aceste mancaruri, carnea (mai rar legumele) se gateste intr-un sos gros si aromat; peste aceasta se adauga orezul crud si se gateste la foc mic pana absoarbe tot sosul si toate aromele.

Mancarea indiana biriyani este preparata din straturi de orez gatit si tocana aromata de carne si legume; peste acestea se adauga fructe uscate (stafide, seminte de rodie, kigdale, alune) si chiar sofran, vasul este inchis ermetic si pus pe foc, astfel ca diferitele arome sa se amestece.

In Europa, cardamomul este aproape necunoscut, dar apare in unele retete. Doar in tarile scandinave popularitatea sa este mai mare fiind utilizat la prepararea prajiturilor, produselor de patiserie si carnatilor.

In bucataria moghul (in India de nord), cardamomul este utilizat din abundenta; in mod obisnuit, pastaile de cardamom se frig impreuna cu ceapa, dafin indian si alte condimente dulci care sa-i intensifice aroma.

In Sri Lanka, pastaile se adauga in mancarurile iuti de pui si curry, impreuna cu scortisoara.

De multe ori, pudra de curry contine mici cantitati de cardamom, ca si amestecurile de condimente indiene masala (garam masala, chicken masala, meat masala), mai ales in Kasmir, unde influenta moghul asupra bucatariei este uriasa.

Ceaiul condimentat (chai masala) este in India un produs de lux pe care nu ti-l poti permite zilnic: ceaiul este aromat cu cardamom, scortisoara, cuisoare si piper negru.

Acest ceai se prepara punand la fiert, impreuna, apa, lapte, zahar, frunze de ceai si condimente timp de cateva minute. Dupa aceea se strecoara si este gata de baut.

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Amestec Italian bio 35g Sonnentor

-35%

9,04 lei

13,90 lei (-4,86 lei)

Adauga in cos
Cardamom intreg verde Bio 30g Sonnentor

15,90 lei

Adauga in cos
Chimen Bio, 60g, Sonnentor

10,90 lei

Adauga in cos
Piper negru macinat BIO 35g Sonnentor

9,90 lei

Adauga in cos
Nucsoara macinata Bio 30g Sonnentor

15,90 lei

Adauga in cos
Pudra de scortisoara de Ceylon Eco, 50g, Lebensbaum

-50%

Cel mai vandut

7,95 lei

15,90 lei (-7,95 lei)

Adauga in cos
Coriandru BIO 35g Sonnentor

10,90 lei

Adauga in cos
Amestec verdeturi de provence BIO 25g

10,90 lei

Adauga in cos
Coaja rasa de portocala BIO 10g Biovegan

-40%

4,14 lei

6,90 lei (-2,76 lei)

Adauga in cos
Pudra curry indian 50g Lebensbaum

-50%

8,45 lei

16,90 lei (-8,45 lei)

Adauga in cos