Se incarca...
Set cadou Discovery Tea BIO Terre D'Oc Set cadou Discovery Tea BIO Terre D'Oc

Set cadou Discovery Tea BIO Terre D'Oc

Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
Va multumim.

Descriere produs

Set cadou cu 6 ceaiuri ecologice, cu arome unice ce va poarta intr-o calatorie unica in jurul lumii.Ceaiul spune povestea unei calatorii ce traverseaza munti, stepe si oceane, o intalnire intre culturi care se afla la mare distanta. Ceaiul invita la intalnirea oamenilor din toate partile lumii si reprezinta un gest de prietenie si ospitalitate.

Din China in India, din Japonia in Rusia, din Vietnam in indepartatul Uzbekistan, o excursie de-a lungul aromelor ceaiurilor din intreaga lume, prezentata in cutii frumoase de colectie, cu sfaturi pentru pregatirea si servirea ceaiului, ceaiurile Terre D'Oc reprezinta o mica istorie a ospitalitatii de-a lungul intregului glob.

Ceai negru cu citrice Rusia
Ceaiul rusesc sau ceaiul "a la rus" se refera la un amestec de ceaiuri negre din China elaborate special pentru Imperiul Rus. Decorat cu esente de citrice si scoarta de copac uscat acest ceai cu infuzii aurii are o aroma de fructe acidulata . Se bea in general de obicei, foarte picant si dulce, insotit de o felie de lamaie. Rusii au obiceiul de a bea o inghititura de ceai tinand un cub de zahar intre dinti, sau de a lua inainte o lingura de dulceata.

Ceai negru cu scortisoara din Sri Lanka
Acest ceai negru provine de la gradini mici de ceai din Sri Lanka. Provenit din comertul echitabil, acesta este cultivat in conformitate cu metodele traditionale si promoveaza practica unei agriculturi ce asigura starea de sanatate a terenurilor si a plantelor. Imbogatit cu scortisoara de Ceylon produsa in gradinile de ceai, acest ceai negru cu o culoare portocalie frumoasa si gust aromat se combina in mod armonios cu scortisoara. In Sri Lanka, pamant al condimentelor, ceaiul negru este adesea servit cu scortisoara si este intotdeauna disponibil pentru vizitatori ca semn de ospitalitate, servit foarte dulce cu mult lapte.

Ceai negru cu migdale si fistic din Uzbekistan
In Uzbekistan , ceaiul este bautura ospitalitatii. Servit la orice ora din zi, este mai intai turnat intr -un pahar si revarsat in ceainic de trei ori. Aceste trei repetitii simbolizează " Loy ": pamantul, " Moy": grasimea și " tchai ": ceai sau apa . In Asia Centrala, exista inca "tchaïkhanas" case de ceai tipice decorate cu " suzanis " . Pantofii sunt scosi inainte de a intrarea in casa, iar oamenii stau jos cu picioarele incrucisate si se bucura timp indelungat de ceaiul negru fara lapte sau zahar, cu migdale si fistic salbatic din Uzbekistan.

Ceai rosu Earl Grey din China
Ceaiul rosu, numit ceai negru in Occident, este un ceai plin de savoare si rotunjime . Qi’Men, cel mai faimos ceai rosu, originar din provincia Anhui se produce dupa o anumita tehnica particulara care permite obtinerea de fasii subțiri de foi de ceai fara ca acestea sa se rupa. Ceaiul dezvolta arome complexe si intense care se imbina perfect cu gustul fructat si usor piperat dat de coaja de bergamota

Ceai verde cu menta Touareg
Ceaiul folosit de Tuaregi este un ceai verde provenit din China (provincia Zhejiang) ale carui frunze cu aspect aproape ondulat sunt atent sortate si laminate in forma de " poudre a canon " (de aici si numele de praf de pusca). Acest ceai verde este imbogatit cu frunze de menta uscate avand in final un gust foarte revigorant ce poate fi savurat foarte cald si foarte dulce.

Ceai alb cu piersici si caise
Cu un volum uimitor, ceai alb China Bai Mu Dan (Bujor alb) este format din mugurul terminal si prima frunza (culesul imperial). Acesta este recoltat in primavara iar mirosul foarte uscat si discret aminteste de florile uscate. Frunzele tinere si mugurii sunt acoperite de culoare argintie pana in partea inferioara. Prepararea are doar doua operațiuni : ofilirea naturala urmata de uscare la soare. Rezervata odinioara doar pentru imparati si nobili, prima recolta de ceai alb dateaza din secolul al XVIII-lea, dinastia Qing. Gustul sau rafinat de iarba cosita si de flori albe se imbina frumos cu fructe si arome delicate de piersici si caise

Sfaturi pentru prepararea unui ceai de calitate.
Utilizati o apa putin mineralizata, in stare proaspata si limpede, o apa filtrată putand foarte potrivita.
Echilibrul care trebuie mentinut intre volumul de apa si frunzele de ceai este de o lingurita la o cana apa.
Mirosul de ceai difuzeaza mai usor in cazul in care este dispus dispersat in ceainic, decat daca este pus intr-un difuzor .
Se toarna apa adusa la fierbere pe frunzele de ceai si se lasa la infuzat 1-3 minute dupa care se strecoara.

Pentru Terre d’Oc un ceai bio este unul dintre cei mai buni ambasadori ai culturii din intreaga lume. Ceaiurile Terre D’Oc sunt produse bio. Ceai alb China este un ceai bio răcoritor, un semn de politețe si respect pentru vizitatori.

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review