Se incarca...
Pastura 100g ApiVitalis Pastura 100g ApiVitalis

Pastura 100g ApiVitalis

Ne pare rau dar acest produs nu mai face parte din oferta noastra.
Va multumim.

Descriere produs

Ce este pastura?
Numita si "Painea albinelor",pastura este polen fermentat de catre albine, in conditiile naturale ale stupului.
Polenul este adus in stup si este introdus in celula fagurelui impreuna cu mierea si enzimele proprii ale albinelor. In final, celula este sigilata cu ceara.

Sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii si umiditatii ridicate din stup, polenul trece printr-o serie de transformari biochimice si modificari structurale, transformandu-se, dupa 3 luni de fermentare naturala, in Pastura.

La ce este buna pastura, la ce ajuta?
Principala recomandare a pasturii este in cazul persoanelor care sufera de afectiuni din zona tubului digestiv. Pastura are un gust dulce-acrisor, datorita fermentatiei specifice si este mai eficienta decat polenul in afectiunile legate de ficat si functionarea lui.

-se pastreaza in recipiente inchise la frigider.
- Pastura este un produs unic in Romania

Pastura este poate cel mai valoros produs al stupului, dar si cel mai putin cunoscut. din punct de vedere nutritiv , păstura este mai bună decât polenul . Putini stiu ce este pastura si cu mult mai putini se incumeta sa treaca la recoltarea ei. In esenta, pastura este un polen modificat, hrana harnicelor albine. Sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii si umiditatii ridicate din cuib (stup), precum si datorita modului de conservare, polenul sufera o serie de transformari biochimice si modificari structurale, transformandu-se in pastura. Datorita faptului ca transformarile suferite de polen sunt biochimice, produsul rezultat este diferit de polenul initial. Colectarea pasturei din fagure este migaloasa si mai ales are un randament foarte scazut, cantitatile ce se pot extrage , fara a afectata alimentatia albinelor , fiind reduse. Poate avea culori diferite, alternative, date de polenul recoltat din mai multe flori.

Indicatii terapeutice:
Se poate apela cu încredere la polen sau păstură, ori de câte ori se urmăreşte creşterea rezistenţei generale a organismului.

Pastura acopera toata gama de recomandari ale polenului:
afectiuni hepatice, anemii, stres, reumatism, reglarea tranzitului intestinal, afectiunile de colon, mai ales cele insotite de constipatii (enterocolite, colite de fermentatie sau putrefactie, constipatii cronice de diverse etiologii), insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica. Pentru cele mai multe dintre afectiunile amintite diferenta dintre cele doua (polen/pastura) poate fi oarecum estompata prin cresterea dozei zilnice de polen si prelungirea perioadei de administrare. Exceptie fac afectiunile hepatice, unde actiunea pasturii este cu adevarat remarcabila, inregistrandu-se rezultate de exceptie in hepatite acute si cronice, in ciroze uscate sau umede.

Contraindicatii:
Copiilor cu varsta sub 1 an.
Persoanelor ce sufera de diabet zaharat (in cantitati prea mari deoarece contine pâna la 30-32 % glucide)
In alergii de tip respirator la polen de albine (atentie, nu la cel anemofil);
Atunci când se administreazã normal si determinã simptome de tip alergie digestiva (crampe abdominale, diaree etc.)
Pastura nu se recomandã deci în cantitate mare la diabetici; în cantitate micã poate avea însã rezultate foarte bune, având în vedere cã polenul contine toti amino-acizii esentiali necesari sintezei insulinei.

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Polen Bio de albine, 225g, Hoyer

-40%

35,94 lei

59,90 lei (-23,96 lei)

Adauga in cos
Miere Bio de pin alb, 250g, Hoyer

-40%

29,94 lei

49,90 lei (-19,96 lei)

Adauga in cos