Se incarca...
Ulei esential de smirna 5 ml Mayam Ulei esential de smirna 5 ml Mayam

Ulei esential de smirna 5 ml Mayam

29,90 lei

Info stoc: Stoc Epuizat
Alerta stoc
Adauga in wishlist
  • 0 review-uri
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare
  • Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
  • Pretul include TVA 19.00%
  • Cod produs 4036
  • Brand Mayam

Comanda telefonica: 0758 334 334 sau pe email la office@bioportal.ro

Descriere produs

Ulei esential pur de Smirna - Mayam

Ulei esential de smirna (Commiphora myrrha), are un parfum pregnant cu note lemnoase si verzi, se remarca prin proprietatile cicatrizante, antiinfectioase, este aseptizant si antiinflamator.
Recomandat pentru rani si cicatrizari dificile, piele crapata, eczeme, afte bucale sau gingivite.

Ingrediente: commiphora myrrha oil.
Din cele mai vechi timpuri rasina de smirna a fost utilizata atat pentru aroma sa cat si pentru proprietatile medicinale remarcabile. Foarte populara in lumea antica, folosita ca medicament de catre chinezi si egipteni, este mentionata in Vechiul Testament ca fiind utilizata in celebrarile liturgice crestine.

Smirna este un arbust nativ in Somalia si Etiopia ce creste pana la 5 metri inaltime. Cand scoarta este taiata, arborele emana o guma vascoasa galbuie, care odata uscata se distileaza cu aburi, astfel obtinandu-se uleiul esential.

Azi smirna este utilizata in medicina traditionala Chineza, in Ayurveda, medicina Unani si medicina alopata deopotriva.
Alte denumiri: ulei de mir
Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi din oleorasina uscata

Zona geografica de provenienta: Somalia
Prezentare: lichid de vascozitate medie, culoare galben-maroniu

Nota parfumului: de baza
Descriere olfactiva: pregnanta, lemnoasa, calda, cu note rasinoase
Componenti principali: Furanoeudesma-1,3-diene, furanodiene, isofuranogermacrene, lindestrene, bourbonene
Contine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): niciun compus alergen

Proprietati ulei de smirna
• antiinfectios, antiviral
• cicatrizant
• antiinflamator
• analgezic
• antiseptic

Recomandari
• afte, probleme gingivale, gargara
• probleme cutanate
• rani, arsuri minore, eczeme, inclusiv la copii
• meditatii, rugaciuni
• angoase, fobii
• hipertiroidie, hiperactivitate

Utilizare cosmetica
• dozaj uzual recomandat in compozitiile cosmetice 0,5 – 2%
• unguente si aplicatii locale pe piele cu diverse afectiuni
• creme si alte preparate pentru ingrijirea pielii afectate de eczeme
• creme cicatrizante
• pasta de dinti, apa de gura, gargara
• difuzat in aer
• in candele si vaporizatoare
• masaje de-alungul coloanei vertebrale

Pastrare:
• inchis ermetic, in loc uscat, ferit de caldura si lumina
Date de siguranta:
• ca regula generala se recomanda un test prealabil utilizarii preparatelor ce contin uleiuri esentiale, in pliul cotului cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare, in special pentru uleiurile esentiale inca neutilizate.

• TEST: Diverse uleiuri esentiale pot provoca sensibilizare sau reactii alergice la unele persoane. Atunci cand se utilizeaza pentru prima data un ulei esential, este recomandata efectuarea unui test de 24 ore cu un plasture. Puneti o cantitate mica de ulei esential diluat 1% in ulei vegetal pe piele in zona antebratului (de unde se recolteaza sange pentru analize) si aplicati un plasture. Asteptati 24 de ore pentru a vedea daca exista vreo forma de reactie neplacuta (roseata, mancarime)
• este recomandat cu moderatie in alaptare si sarcina - trimestrul II si III
• nu lasati la indemana copiilor
• uz extern!

Prezentare5 ml
Producator:Mayam

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Ulei de Morcovi 100% autobronzant 100ml, Lovea

37,90 lei

Adauga in cos