Se incarca...
Ulei chimen negru bio virgin 50 ml Mayam Ulei chimen negru bio virgin 50 ml Mayam

Ulei chimen negru bio virgin 50 ml Mayam

22,90 lei

Info stoc: Stoc Epuizat
Alerta stoc
Adauga in wishlist
  • 0 review-uri
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare
  • Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
  • Pretul include TVA 19.00%
  • Cod produs 3871
  • Brand Mayam

Comanda telefonica: 0758 334 334 sau pe email la office@bioportal.ro

Descriere produs

Ulei virgin de Chimen negru BIO - Mayam

Uleiul de chimen negru sau ulei de Nigella este un ulei hranitor, purifiant, ce aduce beneficii tenului problematic.
Este util pentru pielea acneica fiind purifiant, antiseptic si antiinflamator. Ajuta in caz de micoze si diverse iritatii cutanate.

Ingrediente: nigella sativa seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.

Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT.

Planta originara in Orient, cultivata si intrebuintata in arta culinara si in scop terapeutic deopotriva, in India, Egipt, in tarile din Orientul Mijlociu de peste 2000 de ani.

Uleiul de chimen negru este cunoscut inca din vechime ca remediu pretios pentru sanatate.
Extras din semintele plantei Nigella sativa, acest ulei contine o serie de principii active si acizi grasi polinesaturati care determina efectele benefice asupra pielii uscate, sensibile si iritate, actiunea calmanta, revitalizanta, antiinflamatoare si mai ales imunostimulatoare.
Proprietatile documentate au atras atentia industriei de nutraceutice si cosmeceutice, diverse extracte din chimenul negru ajungand in lista ingredientelor.

Chimenul negru este o cu totul alta planta decat chimionul (condimentul utilizat la noi pe scara larga), a nu se confunda!
Metoda de obtinere: prin presare la rece din semintele intregi

Zona geografica de provenienta: Egipt

CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife.

Prezentare: lichid clar maroniu inchis, vascozitate medie, miros caracteristic erbaceu
Ambalat in flacon PET farmaceutic de culoare ambra, reutilizabil, reciclabil.

Pe piele: absorbtie lenta, senzatie semigrasa, slab-comedogenic*
*comedogenicitatea nu este masurabila si determinata stiintific. Un ulei considerat comedogen poate infunda temporar porii dar nu genereaza obligatoriu cosuri, puncte negre, acnee la orice persoana. Aplicarea mai ales in stare pura unui ulei comedogen trebuie evitata de persoanele care au piele cu tendinte acneice, dar se paote folosi ca ingredient intr-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente

Elemente constituente: acizi grasi esentiali: linoleic, oleic, palmitic, stearic. Alcaloizi, carotenoide, triterpene, flavone, saponine, rezine, taninuri, uleiuri esentiale, nigelline, nigellone, calciu, potasiu, fier, magneziu, seleniu, cupru, fosfor, zinc

Proprietati - ulei de chimen
• antiinfectios cutanat
• purifiant, usor antiseptic
• antiinflamator
• stimuleaza regenerarea tesuturilor
• stimuleaza cicatrizarea
• contine elemente esentiale de lupta impotriva infectiilor, reactiilor alergice
• consolideaza sistemul de protectie a pielii
• circulator, decontracturant
• nutritiv

Recomandari in cosmetica
• pentru ingrijirea tenului problematic
• ajutor in caz de acnee, furunculi
• ajutor pentru pielea afectata de micoze
• ajutor in tratarea tulburarilor autoimune ale pielii, inclusiv eczeme si psoriazis
• aplicatii externe antiinflamatoare
• scalp iritat, matreata
• piele imbatranita, cu imperfectiuni
• masaje circulatoare, probleme ale articulatiilor

Utilizare cosmetica
• este un ulei concentrat in principii active, astfel se utilizeaza de regula combinat cu alte uleiuri sau unturi vegetale, dar se poate aplica local si nediluat
• ca ingredient in formularea cremelor si lotiunilor de ingrijire a oricarui tip de piele care prezinta probleme: acnee, furunculi, cosuri, infectii
• ca ingredient in serumuri pentru piele cu pete
• in cadrul tratamentelor de revitalizarea tenului imbatranit, pentru decongestionarea pielii
• creme si serumuri antiage, antirid preventiv
• ca ingredient in lotiuni si unguente calmante, antiprurit
• ca ingredient in unguente si compozitii cicatrizante
• in creme sau unguente pentru pielea afectata de micoze
• ca ingredient pentru aplicatii in caz de eczeme, psoriazis, diverse dermatite
• in formularea de compozitii bogate pentru ingrijirea corpului cu pielea uscata
• ca ingredient in formularea de serumuri capilare fortifiante si pentru calmarea scalpului iritat
• ca ingredient in masti capilare pentru parul uscat, despicat, devitalizat
• in creme sau unguente pentru ingrijirea si intarirea unghiilor
Sinergii speciale
• cu ulei esential de tea tree, lavanda, niaouli, pentru ten acneic
• cu ulei de jojoba si ulei esential de chiparos, rozmarin, pentru tenurile grase
• cu ulei de tamanu, ulei esential de dafin si palmarosa pentru micoze
• cu ulei de macadamia si ulei esential de salvie pentru purificarea tenului in special la adolescenti
• cu ulei de centella, ulei esential de cedru atlas si musetel roman pentru eczeme
• cu ulei esential de pin silvestru, santal amyris, ulei de macadamia sau caise pentru efectul circulator
Pastrare:
• fiind un ulei moderat oxidativ, se pastreaza de preferinta sub 19°C, ferit de umezeala si lumina, in recipientul original. Se poate pastra la frigider.
Date de siguranta:
• posibil iritant la anumite persoane daca se aplica nediluat
• nu este recomandat nediluat in sarcina si alaptare
• nu lasati la indemana copiilor
• uz extern!

Prezentare:
50 ml

Producator:
Mayam

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Ulei de Morcovi 100% autobronzant 100ml, Lovea

37,90 lei

Adauga in cos