Se incarca...
Panthenol provitamina b5 10 ml Mayam Panthenol provitamina b5 10 ml Mayam

Panthenol provitamina b5 10 ml Mayam

11,90 lei

Info stoc: Stoc Epuizat
Alerta stoc
Adauga in wishlist
  • 0 review-uri
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare
  • Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
  • Pretul include TVA 19.00%
  • Cod produs 4041
  • Brand Mayam

Comanda telefonica: 0758 334 334 sau pe email la office@bioportal.ro

Descriere produs

Din grupul vitaminelor B face parte acidul pantotenic – vitamina B5 – care este un element esenţial pentru toate formele de viaţă. Se găseşte în toate celulele vii sub forma unei enzime esențiale pentru numeroase reacţii metabolice.

Numele său derivă din cuvântul grecesc "panthoten" care înseamna "peste tot", mici cantităţi găsindu-se în aproape orice aliment, mai ales în cereale integrale, legume, ouă, carne sau laptişor de matcă. Cea mai comună formă a acidului panthotenic este precursorul său alcoolic - provitamina B5 - numită panthenol. Panthenolul se găseşte sub forma a doi izomeri: D si L, numai forma D fiind biologic activă – Dexpanthenol sau D-Panthenol.

Insuficienta cantitate de acid panthotenic favorizează creşterea secreţiei glandelor sebacee şi implicit apariția acneei. Aplicaţiile locale de panthenol duc la accelerarea vindecării rănilor şi la obţinerea unui ţesut cicatriceal de calitate. 
Inclus în creme îmbunătățește hidratarea, vindecă inflamațiile și este absorbit rapid. 

La nivelul firului de păr panthenolul este extrem de util pentru proprietăţile sale emoliente, hidratante, lubrefiante. Se ataşeaza cu usurinţă firului de păr îmbrăcându-l în totalitate, netezindu-l şi conferindu-i strălucire. 

Sinonime: Provitamina B5, pantothenol, dexpanthenol.

ASPECT: lichid clar incolor, vâscozitate medie, miros slab caracteristic. Solubil în apă şi alcool, insolubil în uleiuri.

PROPRIETĂŢI:  

  • pătrunde cu uşurinţă în piele şi firul părului
  • puternic hidratant si dedurizant a pielii
  • elasticizant al pielii
  • antiinflamator, calmează pielea iritată
  • promovează epitelizarea, vindecă răni minore
  • hidratant al părului, conferă strălucire, previne despicarea firelor
  • emoilent și lubrifiant al părului

UTILIZARE:  

  • adăugat ca ingredient în compozitii cosmetice la faza apoasă, rece sau caldă până la maxim  70°C, în creme, loţiuni, şampoane, condiţionatori, soluţii de baie, produse de machiaj, în concentraţie de 0.5-3%

PĂSTRARE: la răcoare, ferit de lumină și căldură

DATE DE SIGURANȚĂ:

  • non toxic, non iritant, non sensibilizant
  • nu lăsați la îndemâna copiilor
  • uz extern!

 

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Ulei de Morcovi 100% autobronzant 100ml, Lovea

37,90 lei

Adauga in cos