Se incarca...
Ulei esential de petitgrain bio 10 ml Mayam Ulei esential de petitgrain bio 10 ml Mayam

Ulei esential de petitgrain bio 10 ml Mayam

15,90 lei

Info stoc: Stoc Epuizat
Alerta stoc
Adauga in wishlist
  • 0 review-uri
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare
  • Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
  • Pretul include TVA 19.00%
  • Cod produs 4028
  • Brand Mayam

Comanda telefonica: 0758 334 334 sau pe email la office@bioportal.ro

Descriere produs

Ulei esential de Petitgrain - Mayam

Uleiul esential de petitgrain sau portocala amara (Bigaradier citrus aurantium) cu mirosul sau verde armonizant este o componenta parfumanta des intalnita.
In cosmetica este recunoscut ca regulator al secretiei de sebum, util pentru ten gras sau mixt, acnee, scalp si par gras. Este tonic si regenerator cutanat.

Ingrediente: citrus aurantium amara leaf/twig oil
Uleiul de petitgrain este unul dintre cele trei uleiuri esentiale obtinute din arborele de portocal amar. Uleiul de petitgrain este distilat din frunze si ramuri tinere, un alt fel de ulei este obtinut din coaja fructului (esenta utilizata pentru aperitive, lichioruri) iar cel mai scump ulei esential este extras din flori (neroli).

Portocalele amare necoapte sunt de dimensiunea unor cirese, de unde provine si numele de "petit grain" adica "boabe mici".

Uleiul esential de petitgrain este o componenta clasica a parfumurilor si a apelor de colonie.
Metoda de obtinere: prin distilare completa din frunzele proaspete si crengutele mici, subtiri
Zona geografica de provenienta: Paraguay
Prezentare: lichid limpede, culoare incolor spre galben pal cu nuante de chihlimbar
Descriere olfactiva: miros proaspat, citric-floral, cu note lemnoase si picante

Nota parfumului: de mijloc
Componenti principali: linalyl acetate, linalol, nerol, alpha-terpineol, geranyl acetate, limonene, myrcene

Contine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): limonene, citral, neral, benzoat de benzil, geraniol

Proprietati
• echilibrant al secretiei de sebum
• regenerator cutanat, cicatrizant
• revitalizant, tonic cutanat
• antispasmodic
• respirator
• calmant nervos, sedativ, armonizant
• parfumant

Recomandari - cosmetica si aromaterapie
• potrivit pentru orice tip de piele
• ten gras, mixt
• tenuri cu tendinte acneice
• par gras, scalp iritat, cu probleme
• detensionarea musculaturii
• masaje calmante ce favorizeaza somnul
• aromaterapie: palpitatii, spasme nervoase

Utilizare cosmetica
• dozaj uzual recomandat in compozitii cosmetice 0.5-2 %
• creme, lotiuni, diverse preparate cosmetice pentru ten gras cu tendinte acneice
• serumuri, creme de zi sau de noapte pentru tenuri mixte
• cleansere, tonice pentru tenurile grase, mixte
• sampon, masti, solutii pentru frectie pe scalp
• uleiuri de masaj sau unguente pentru detensionarea musculaturii

In aromaterapie
• diluat in ulei vegetal ca masaj in caz de spasme de origine nervoasa
• de-alungul coloanei prin masaj, diluat in ulei vegetal, pentru relaxare, destindere, favorizarea somnului
• inclus intr-un ulei vegetal pentru masaj pe plexul solar pentru distonii neurovegetative, pe torace in caz de palpitatii, aritmii
• 5-10 picaturi in apa de baie (solubilizat in prealabil)
• in lampi si arzatoare de aromaterapie pentru echilibrare, calmare, pozitivare
Pastrare:
• intr-un loc racoros, in recipient inchis, ferit de lumina directa.

Date de siguranta:
• ca regula generala se recomanda un test prealabil utilizarii preparatelor ce contin uleiuri esentiale, in pliul cotului cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare, in special pentru uleiurile esentiale inca neutilizate
• TEST: Diverse uleiuri esentiale pot provoca sensibilizare sau reactii alergice la unele persoane. Atunci cand se utilizeaza pentru prima data un ulei esential, este recomandata efectuarea unui test de 24 ore cu un plasture. Puneti o cantitate mica de ulei esential diluat 1% in ulei vegetal pe piele in zona antebratului (de unde se recolteaza sange pentru analize) si aplicati un plasture. Asteptati 24 de ore pentru a vedea daca exista vreo forma de reactie neplacuta (roseata, mancarime)
• spre deosebire de alte uleiuri din citrice, acesta nu este fotosensibilizant
• a nu se lasa la indemana copiilor
• este recomandat cu moderatie in alaptare si sarcina - trimestrul II si III
• uz extern!

Prezentare:10 ml
ProducatorMayam

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Unt BIO de shea nerafinat 125g Akoma

26,90 lei

Adauga in cos