Se incarca...
Ulei esential de lavanda bio 10 ml Mayam Ulei esential de lavanda bio 10 ml Mayam

Ulei esential de lavanda bio 10 ml Mayam

21,90 lei

Info stoc: Stoc Epuizat
Alerta stoc
Adauga in wishlist
  • 0 review-uri
  • Anunta-ma cand scade pretul
  • Calculeaza costul de livrare
  • Produs in curs de aprovizionare de la producator. Veti primi un e-mail cand produsul reintra in stoc
  • Pretul include TVA 19.00%
  • Cod produs 4013
  • Brand Mayam

Comanda telefonica: 0758 334 334 sau pe email la office@bioportal.ro

Descriere produs

Ulei esential de Lavanda bio - Mayam

Uleiul esential de lavanda (Lavandula angustifolia), este cel mai recunoscut si raspandit ulei esential.
Il gasim in aplicatii pe piele, in aromaterapie, parfumerie, in ameliorarea problemelor dermatologice. Sunt dificil de rezumat proprietatile in cateva cuvinte, lecturati fisa produsului.

Ingrediente: lavandula angustifolia oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife.

Lavanda este o tufa vesnic verde, cu frunze inguste liniare gri-verzui, are multe tulpini cu varful impodobit de flori inmiresmate violet-albastrui. Cateva soiuri cresc salbatic in regiunea mediteraneana, cultivatiile principale sunt in Bulgaria si Franta.

Numele este derivat din "Lavare" cuvantul latin care inseamna "a spala" romanii folosind-o frecvent in rutina lor de baie.

Florile de lavanda erau folosite in Roma antica pentru a parfuma baile publice. Florile prospete sau uscate se presarau in diverse incaperi pe podea, fiind zdrobite isi degajau aroma de fiecare data cand trecea cineva pe acolo. Lavanda a fost folosita din timpuri stravechi si ca insecticid eficace, in parfumuri si ape de toaleta sau uscat, adunat in buchet pentru linistirea spiritului.
La noi se confunda adesea cu levantica, planta care apartine unor soiuri diferite chiar hibride, mai putin pretentioase, iar aroma difera perceptibil chiar si pentru un necunoscator.
Sinonime: lavanda fina, lavanda oficinala, lavandula vera.

Contine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): limonene, linalool
Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi a florilor

Zona geografica de provenienta: Franta
CALITATE: produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife.

Prezentare: lichid clar usor galbui, vascozitate redusa
Nota parfumului: de mijloc

Descriere olfactiva: florala, ierboasa, suava, caracteristica
Componenti principali: acetat de linalyle, linalool, beta-ocimene, terpinene-4-ol, acetat de lavandulyl, beta-caryophylene, beta-farnesene, 1.8-cineole

Proprietati ulei de lavanda
• cicatrizant
• regenerator cutanat
• calmant cutanat
• insecticid
• sedativ si linistitor
• antalgic
• antiseptic
• calmant, antidepresiv
• parfumant

Recomandari - cosmetica si aromaterapie
• cicatrici inclusiv cele post acneice
• infectii cutanate, acnee
• eczeme, psoriazis, prurit
• cuperoza
• rani si arsuri usoare, arsuri solare, intepaturi de insecte
• iritatii, inclusiv la copii
• dupa barbierit si epilare
• alinarea tensiunii, depresiei, in stari de panica, isterie sau epuizare nervoasa
• anxietate, stari de letargie, depresie
• dureri de cap, migrene
• insomnii si tulburari ale somnului, crearea unei atmosfere linistite in dormitor
• dureri reumatismale, lumbago, crampe, diferite dureri asociate cu sportul

Utilizare cosmetica ulei esential de lavanda
• dozaj uzual recomandat in compozitii cosmetice 0,5-2%
• ca ingredient in prepararea cremelor sau lotiunilor pentru ameliorarea afectiunilor cutanate, acnee, iritatii, eczeme
• creme regenerante pentru orice tip de ten
• creme si unguente cicatrizante
• crema de scutece
• afte bucale
• uleiuri sau lotiuni dupa arsuri solare
• frectii ale scalpului
• produse pentru baie, geluri, sapunuri

In aromaterapie
• inclus intr-un ulei vegetal pentru masajul persoanelor afectate de crampe si dureri musculare, reumatism
• ulei de masaj relaxante, calmant, favorizant al somnului
• unguente pentru dureri de cap, dureri cervicale, muschi contractati
• ulei de baie pentru a calma si relaxa organismul, pentru linistirea sistemului nervos, 15-20 de picaturi (2-5 picaturi in baia copiilor)
• in vaporizatoare si candele pentru dureri de cap, migrene, insomnii si tulburari ale somnului
• prepararea de saculeti cu plante uscate, potpourri natural, perne medicinale
Pastrare:
• inchis ermetic, in loc uscat, ferit de caldura si lumina

Date de siguranta:
• ca regula generala se recomanda un test prealabil utilizarii preparatelor ce contin uleiuri esentiale, in pliul cotului cu cel putin 24 de ore inainte de aplicare, in special pentru uleiurile esentiale inca neutilizate

• TEST: Diverse uleiuri esentiale pot provoca sensibilizare sau reactii alergice la unele persoane. Atunci cand se utilizeaza pentru prima data un ulei esential, este recomandata efectuarea unui test de 24 ore cu un plasture. Puneti o cantitate mica de ulei esential diluat 1% in ulei vegetal pe piele in zona antebratului (de unde se recolteaza sange pentru analize) si aplicati un plasture. Asteptati 24 de ore pentru a vedea daca exista vreo forma de reactie neplacuta (roseata, mancarime)

• este recomandat cu moderatie in alaptare si sarcina - trimestrul II si III
• nu lasati la indemana copiilor
• uz extern!

Prezentare:10 ml
Producator :Mayam

Rating 0.00 din 5

Doresti sa-ti exprimi parerea despre acest produs? Poti adauga un review
Adauga un review

Produse asemanatoare

Unt BIO de shea nerafinat 125g Akoma

26,90 lei

Adauga in cos