Aplicam filtrul...

Ceai de ghimbir – remediul naturist pentru multe dintre cele mai cunoscute afectiuni

Ceai de ghimbir – remediul naturist pentru multe dintre cele mai cunoscute afectiuni

Ghimbirul este adesea asociat cu perioada sarbatorilor de iarna.  Sub forma de condiment, aceasta da savoarea bine cunoscuta placintelor de dovleac si de mere insa beneficiile sale nu se opresc la aroma puternica.  Preparata ca ceai de ghimbir aceasta radacinoasa originara din zonele tropicale este folosita de secole ca remediu naturist in medicina ayurvedica.

Ghimbirul, cu numele sau stiintific Zingiber Officinale este o planta erbacee bogata in uleiuri eterice. Aceasta specie perena se dezvolta doar la temperaturi ridicate si in zone cu umiditate crescuta.  Un condiment nelipsit din bucataria indiana, malaeziana sau nepaleza, ghimbirul a fost adus in Romania prin Moldova si Muntenia de catre turci.  Local, ghimbirul este cunoscut si ca „piperul alb”.

Popularitatea sa in forma de condiment aromat si versatil este intrecuta doar de numeroasele aplicatii in medicina traditionala.  Spre exemplu,  in China ghimbirul este folosit de peste 3000 de ani ca remediu antiasmatic in combinatie cu sucul de morcovi.

 

Ghimbirul sub forma de ceai – usor de introdus in alimentatie

 

Desi este un condiment versatil, cantitatea de ghimbir folosita in diverse retete nu este suficienta pentru ca efectele terapeutice ale acestuia sa se faca simtite. O cana de ceai de ghimber pe zi este cel mai eficient si la indeamna mod de a introduce o cantitate ideala de ghimber in alimentatia zilnica.

 

Efectul ceaiului de ghimber in preventia si tratamentul problemelor de sanatate

Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai versatile remedii naturiste – usor de introdus in alimentatie, 100% natural si cu efecte demonstrate in preventia si tratamentul unei serii lungi de afectiuni.

1 Lupta cu cancerul. Studii recente au descoperit efectul ghimbirului in tratamentul si preventia anumitor tipuri de cancer printre care si cancerul ovarian.  Ghimbirul distruge celulele de cancer ovarian si aparent are capacitatea de a face celulele canceroase sa se atace si sa se distruga intre ele.

2 Remediu pentru sindromul colonului iritabil. Persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil incearca adesea orice solutie in speranta ca le va calma simptomele neplacute. O cana de ceai de ghimber elimina multe dintre simptomele acestei afectiuni cronice. Ghimbirul are efect calmant asupra tractului digestiv indiferent de modul in care este introdus in alimentatie – sub forma de ceai, condiment sau suplemente.

3 Previne Alzheimerul. Alzheimer este o boala cu un factor genetic, din acest motiv se recomanda ca in cazul in care exista cazuri in familie sa se ia masuri preventive timpurii. Introducerea ceaiului de ghimber in dieta zilnica incetineste procesul de pierdere al celulelor creierului, proces precursor dezvoltarii bolilor degenerative precum Alzheimerul.

4 Calmeaza greata specifica sarcinii si cea specifica raului de miscare.  Ceaiul de ghimber este calmant pentru sistemul digestiv si un remediu 100% natural, rapid pentru starile de greata cu care se confrunta gravidele sau persoanele cu rau de miscare. Pentru a avea efect, se bea ceai de ghimbir cu inghitituri mici, fara graba.

5  Ajuta la pierderea in greutate. Ghimbirul are efect termogen, ceea ce inseamna ca promoveaza o ardere mai eficienta a grasimilor si stimuleaza metabolismul. Un alt factor care contribui la succesul acestei radacinoase ca ajutor in dietele pentru slabit este faptul ca da senzatie de satietate, reducand aportul de calorii.

6 Previne aparitia febrei musculare.  Baut dupa o sedinta de antrenament de forta, ceaiul de ghimbir calmeaza muschii obositi si previne aparitia febrei musculare care impiedica un program zilnic de antrenamente pentru atletul incepator sau care tocmai trece la un program mai solicitant de exercitii.

7 Tine nivelul glucozei sub control. Cercetari recente ale unei Universitati din Australia sugereaza ca ghimbirul poate tine sub control nivelul de glucoza din sange. O cana de ceai de ghimbir pe zi ar putea preveni caderile periculoase de nivel al zaharului din sange.

8 Reduce inflamatia si calmeaza simptomele artritei.  Calitatile antiinflamatorii ale ghimbirului sunt folosite in medicina traditionala de secole.  Artrita, o boala de care sufera, la nivel mondial, un procent ingrijorator de persoane trecute de prima tinerete, este una din afectiunile care pot afecta serios calitatea vietii.  Ghimbirul calmeaza durerea si reduce inflamatia.

9 Rol antiasmatic.  Ceaiul de ghimber calmeaza si previne episoadele de astma pentru ca are efectul de reducere a inflamatiei la nivelul cailor respiratorii si calmeaza in acelasi timp durerea.  Atentie insa, ghimbirul calmeaza simptomele dar nu trateaza aceasta afectiune.

10 Imbunatateste circulatia. Ghimbirul este considerat un condiment energizant pentru ca are efectul de punere a sangelui in circulatie. O cana de ceai din aceasta radacinoasa inlatura senzatia de oboseala.

11 Calmeaza arsurile stomacale.  Arsurile stomacale, considerate o afectiune minora pot fii destul de neplacute in mod special pentru femeile gravide care au deja probleme cu somnul din numeroase alte motive. Cantitatea de acid in exces care duce la aceasta problema poate fi tinuta sub control folosind ghimbir in locul pastilelor disponibile la farmacie. 

12 Curata sinusurile.  Cei care decid sa consume periodic ceai de ghimbir au toate sansele sa nu se mai confrunte niciodata cu o racela sezoniera. Daca aceasta v-a luat totusi pe nepregatite o ceasca din acest ceai face minuni in curatarea sinusurilor si facilitarea eliminarii secretilor. Beti ceaiul inainte de culcare pentru a putea respira fara probleme pe parcursul noptii.

Ghimbirul nu are efecte secundare si poate fi consumat pe termen lung fara probleme.

Descoperiti cele mai aromate retete cu ceai de ghimbir pe blogul Bioportal.

Citeste mai mult
Stiati ca…? Desi ghimbirul este considerat un condiment reprezentativ pentru bucataria asiatica, planta este originara din zonele tropicale.


Stiati ca…? Ghimbirul a cunoscut o scadere in popularitate pe teritorile Europene pentru ca transportarea acestuia in varianta proaspata era prea dificila.  Comertul cu ghimbir proaspat reluat in epoca moderna a insemnat si reintroducerea acestuia in bucatariile traditionale. Bucataria ungureasca este recunoscuta in mod special pentru numarul mare de preparate la care se foloseste acest condiment.

Ghimbirul este adesea asociat cu perioada sarbatorilor de iarna.  Sub forma de condiment, aceasta da savoarea bine cunoscuta placintelor de dovleac si de mere insa beneficiile sale nu se opresc la aroma puternica.  Preparata ca ceai de ghimbir aceasta radacinoasa originara din zonele tropicale este folosita de secole ca remediu naturist in medicina ayurvedica.

Ghimbirul, cu numele sau stiintific Zingiber Officinale este o planta erbacee bogata in uleiuri eterice. Aceasta specie perena se dezvolta doar la temperaturi ridicate si in zone cu umiditate crescuta.  Un condiment nelipsit din bucataria indiana, malaeziana sau nepaleza, ghimbirul a fost adus in Romania prin Moldova si Muntenia de catre turci.  Local, ghimbirul este cunoscut si ca „piperul alb”.

Popularitatea sa in forma de condiment aromat si versatil este intrecuta doar de numeroasele aplicatii in medicina traditionala.  Spre exemplu,  in China ghimbirul este folosit de peste 3000 de ani ca remediu antiasmatic in combinatie cu sucul de morcovi.

 

Ghimbirul sub forma de ceai – usor de introdus in alimentatie

 

Desi este un condiment versatil, cantitatea de ghimbir folosita in diverse retete nu este suficienta pentru ca efectele terapeutice ale acestuia sa se faca simtite. O cana de ceai de ghimber pe zi este cel mai eficient si la indeamna mod de a introduce o cantitate ideala de ghimber in alimentatia zilnica.

 

Efectul ceaiului de ghimber in preventia si tratamentul problemelor de sanatate

Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai versatile remedii naturiste – usor de introdus in alimentatie, 100% natural si cu efecte demonstrate in preventia si tratamentul unei serii lungi de afectiuni.

1 Lupta cu cancerul. Studii recente au descoperit efectul ghimbirului in tratamentul si preventia anumitor tipuri de cancer printre care si cancerul ovarian.  Ghimbirul distruge celulele de cancer ovarian si aparent are capacitatea de a face celulele canceroase sa se atace si sa se distruga intre ele.

2 Remediu pentru sindromul colonului iritabil. Persoanele care sufera de sindromul colonului iritabil incearca adesea orice solutie in speranta ca le va calma simptomele neplacute. O cana de ceai de ghimber elimina multe dintre simptomele acestei afectiuni cronice. Ghimbirul are efect calmant asupra tractului digestiv indiferent de modul in care este introdus in alimentatie – sub forma de ceai, condiment sau suplemente.

3 Previne Alzheimerul. Alzheimer este o boala cu un factor genetic, din acest motiv se recomanda ca in cazul in care exista cazuri in familie sa se ia masuri preventive timpurii. Introducerea ceaiului de ghimber in dieta zilnica incetineste procesul de pierdere al celulelor creierului, proces precursor dezvoltarii bolilor degenerative precum Alzheimerul.

4 Calmeaza greata specifica sarcinii si cea specifica raului de miscare.  Ceaiul de ghimber este calmant pentru sistemul digestiv si un remediu 100% natural, rapid pentru starile de greata cu care se confrunta gravidele sau persoanele cu rau de miscare. Pentru a avea efect, se bea ceai de ghimbir cu inghitituri mici, fara graba.

5  Ajuta la pierderea in greutate. Ghimbirul are efect termogen, ceea ce inseamna ca promoveaza o ardere mai eficienta a grasimilor si stimuleaza metabolismul. Un alt factor care contribui la succesul acestei radacinoase ca ajutor in dietele pentru slabit este faptul ca da senzatie de satietate, reducand aportul de calorii.

6 Previne aparitia febrei musculare.  Baut dupa o sedinta de antrenament de forta, ceaiul de ghimbir calmeaza muschii obositi si previne aparitia febrei musculare care impiedica un program zilnic de antrenamente pentru atletul incepator sau care tocmai trece la un program mai solicitant de exercitii.

7 Tine nivelul glucozei sub control. Cercetari recente ale unei Universitati din Australia sugereaza ca ghimbirul poate tine sub control nivelul de glucoza din sange. O cana de ceai de ghimbir pe zi ar putea preveni caderile periculoase de nivel al zaharului din sange.

8 Reduce inflamatia si calmeaza simptomele artritei.  Calitatile antiinflamatorii ale ghimbirului sunt folosite in medicina traditionala de secole.  Artrita, o boala de care sufera, la nivel mondial, un procent ingrijorator de persoane trecute de prima tinerete, este una din afectiunile care pot afecta serios calitatea vietii.  Ghimbirul calmeaza durerea si reduce inflamatia.

9 Rol antiasmatic.  Ceaiul de ghimber calmeaza si previne episoadele de astma pentru ca are efectul de reducere a inflamatiei la nivelul cailor respiratorii si calmeaza in acelasi timp durerea.  Atentie insa, ghimbirul calmeaza simptomele dar nu trateaza aceasta afectiune.

10 Imbunatateste circulatia. Ghimbirul este considerat un condiment energizant pentru ca are efectul de punere a sangelui in circulatie. O cana de ceai din aceasta radacinoasa inlatura senzatia de oboseala.

11 Calmeaza arsurile stomacale.  Arsurile stomacale, considerate o afectiune minora pot fii destul de neplacute in mod special pentru femeile gravide care au deja probleme cu somnul din numeroase alte motive. Cantitatea de acid in exces care duce la aceasta problema poate fi tinuta sub control folosind ghimbir in locul pastilelor disponibile la farmacie. 

12 Curata sinusurile.  Cei care decid sa consume periodic ceai de ghimbir au toate sansele sa nu se mai confrunte niciodata cu o racela sezoniera. Daca aceasta v-a luat totusi pe nepregatite o ceasca din acest ceai face minuni in curatarea sinusurilor si facilitarea eliminarii secretilor. Beti ceaiul inainte de culcare pentru a putea respira fara probleme pe parcursul noptii.

Ghimbirul nu are efecte secundare si poate fi consumat pe termen lung fara probleme.

Descoperiti cele mai aromate retete cu ceai de ghimbir pe blogul Bioportal.