Se incarca...

Cafea verde si produse cu extract de cafea verde

Filtreaza produsele
Cafea verde macinata BIO 200g Dragon Superfoods

25,77 lei

Seteaza alerta stoc
Stoc Epuizat

Care sunt beneficiile consumului de cafea verde ?

In timpp ce cafeaua neagra traditionala este facuta din boabe de cafea prajita, bauturile din cafea verde sunt realizate cu ajutorul boabelor de cafea neprajite. Studiile stiintifice au demonstrat efectele benefice ale cafelei verzi asupra sanatatii. Principalele componente responsabile de aceste beneficii par a fi cofeina si acid clorogenic, un tip de antioxidant.

Ajutor pentru pierderea in greutate
Potrivit unui studiu publicat in martie 2006, consumul zilnic de cafea verde este benefic in arderea grasimii corporale. Acizii clorogenici sunt usor de absorbit si digerat de corpul uman.

 
Reducerea hipertensiunii arteriale

Pe langa ajutorul in lupta cu kilogramele in plus, acizii clorogenici din cafeaua verde pot reduce tensiunea arteriala. Potrivit unui studiu publicat in 2006, pacientii carora li s-a administrat un adaos de 140 miligrame de extract de cafea verde pe zi, au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale pe tot parcursul studiului.

Nu au fost inregistrate efecte secundare ale consumului de cafea verde asupra tensiunii arteriale.

Imbunatatirea starii de spirit

Cofeina din cafeaua verde are efecte pozitive asupra starii de spirit si a activitatii creierului. Mai multe studii incepute din 2008 au avut ca rezultat faptul ca timpul de reactie, vigilenta, memoria, rezistenta la oboseala, dar si alti factori cognitivi, pot fi imbunatatiti cu ajutorul cofeinei. Aportul optim de cafea poate fi cuprins intre 38 si 400 miligrame pe zi sau de la 1/3 ceasca pana la patru cesti de cafea proaspata.

Puternic antioxidant

Boabele de cafea verde sunt bogate in antioxidanti care reduc efectele daunatoare ale radicalilor liberi din organism. Acidul clorogenic poate preveni inmultirea a patru tipuri de celule canceroase, actiune ce indica consumul de cafea verde pentru prevenirea unor tipuri de cancer.