Caracteristici tehnice:
Material: inox
Culoare: Copper - culoarea cuprului
Nr. tavi: 9
Suprafata totala de uscare: 1,40 mp
Putere: 600W
Ventilator: 18 cm
Termostat ajustabil: 35˚C - 74˚C
Dimensiune tava: 35,5 cm x 35,5 cm
Temporizator 26 ore: Da
Dimensiuni (hxLxa): 32x43x48 cm
Greutate: 18 kg
Fluxul de aer cald circula pe orizontala, deshidratand uniform alimentele introduse in deshidrator.
De ce sa alegem deshidratorul Excalibur:
- silentios
- complet din inox
- suprafata mare de uscare
- termostat ajustabil
- design modern
Cu ajutorul deshidratorului putem obtine o multitudine de retete inedite folosind ingrediente de origine vegetala sau animala.
Deshidratorul este o alternativa sanatoasa pentru conservarea fructelor, legumelor si a verdeturilor care in sezoanele reci nu se gasesc pe piata sau preturile lor sunt exorbitante, iar gustul lor lipseste cu desavarsire.
Avantajele deshidratarii
Metoda mult mai sanatoasa de conservare a alimentelor fata de fierbere sau congelare.
Spatiul de depozitare ocupat este mult mai mic.
Se pot conserva prin pastrarea in pungi cu fermoar sau prin vidare.
Amestecul deshidratat si reintrodus in ciorbe, supe sau alte feluri de mancaruri se hidrateaza si revine la forma si gustul initial, culorile vii se pastreaza si dupa deshidratare. Acelasi lucru este valabil si pentru fructe si verdeturi.
Prin uscarea alimentelor la temperaturi de maxim 41 de grade, proprietatile acestora nu se vor distruge.
Manualul de utilizare mai contine si retete si modalitati de prepare pentru:
•Rulouri/clatite din fructe
•Fructe deshidratate
•Legume deshidratate
•Alimente crude, vii
•Ierburi si condimente
•Iaurturi
•Branzeturi
•Jerky din carne